Kuningatarpaistos

Tämä terveellinen marjapaistos tehdään tummista jauhoista ja täysjyvähiutaleista. Tarjoa herkullisen paistoksen lisukkeena vaniljajäätelöä.

1 paistovuoallinen (halkaisija 25–28 cm)

  • 1½ dl hiivaleipä- ja /tai ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
  • 1 dl tummaa tai fariinisokeria
  • 1 dl pullomargariinia tai voisulaa
  • 1 muna
  • Täyte:
  • 2-3 dl mustikoita tai mustaherukoita
  • 2-3 dl vadelmia
  • Muruseos:
  • ½ dl pullomargariinia tai voisulaa
  • 1 dl tummaa tai fariinisokeria
  • 2 dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi.

Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun ja hiutaleilla leivitetyn paistos- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle marjat.

Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele seos marjojen päälle.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Maistuu jälkiruoaksi sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

VINKKI: Voit käyttää myös puolukoita tai muita marjaseoksia.

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat