Mainos

Kummat ensin: koneet vai kaapistot?

Useimmiten remontin yhteydessä uusitaan koko keittiön sisustus, ja vanhojen kodinkoneiden tilalle hankitaan uudet. Konehankintoja tehdessä olisi ensin pohdittava, minkälainen asukas keittiötä käyttää, ja minkälaisesta keittiöstä hän unelmoi. Nykyään kodinkoneissa on niin paljon valikoimaa, että viidakosta selviämiseen kannattaa varata hiukan aikaa.

Keittiöremonttia suunnitellessa kaappien lisäksi on pohdittava myös kodinkoneita. Konehankinnoissa ei ole kuitenkaan syytä hätäillä, sillä keittiö on pitkäaikainen sijoitus. Kotona voi ensin koko perheen voimin listata paperille, minkälaisia asioita uudelta keittiöltä toivotaan, ja mitä keittiössä halutaan tehdä.

– Mielestäni remontoinnin suunnittelu kannattaa aloittaa koneista. Kaapeista aloitettaessa on vaarana, että kaikki halutut koneet eivät mahdukaan uuteen keittiöön, Expertin tuotepäällikkö Matti Mustakangas kertoo.

Mikä sopii minulle?

Keittiökoneiden hankinnassa tärkeimmät määräävät tekijät ovat oman perheen koko, ruuanlaittomieltymykset sekä mahdolliset ruokaharrastukset. Tutuista ja osittain jopa pakollisistakin laitteista on nykyään monenlaisia variaatioita tarjolla. Laitteet hankitaan harrastusten ja omien mieltymystenkin mukaan.

– Perheen koko kannattaa huomioida esimerkiksi kylmälaitteiden valinnassa tai lisäuunin hankkimisella. Yhä useammat perheet kiinnittävät huomiota terveellisen ruoan valmistukseen, jolloin esimerkiksi höyryuuni saattaa olla hyvä valinta. Kahvi- tai viiniharrastajille löytyy myös erikoislaitteensa.

Suomalaisissa kodeissa ovat yleistyneet kaapistoihin integroitavat koneet, ja esimerkiksi liesituulettimissa moni valitsee nykyään design-version. Laitteet ovatkin kehittyneet huimin harppauksin viime vuosina, eikä moni kuluttaja välttämättä ole edes kärryillä kaikista uutuuslaitteista.

– Erikoisliikkeessä myyjä osaa kertoa uutuuksista ja niitä on mahdollista jopa testata käytännössä. Esimerkiksi induktio-lieden lapsiturvallisuus valkenee vasta parhaiten laitetta itse kokeilemalla, Mustakangas selventää.

Jätä aikaa toimituksellekin

Koneiden valinta vaikuttaa niiden sijoituspaikkaan ja sitä kautta kaapistojenkin valintaan. Vaikka kaapistot ja koneet ostettaisiinkin eri liikkeistä, ei kuluttajan tarvitse kuitenkaan pelätä, että koneet eivät mahtuisikaan kaappeihin.

– Kaapistot ovat nykyään standardikokoa. Kaappien mittoja voi muokata aina koneiden mukaan, mutta päinvastoin se on haastavampaa, Expertin tuotepäällikkö Mustakangas toteaa.

Jos koneiden valintaan on syytä uhrata aikaa, kannattaa sitä jättää myös niiden toimitukselle. Laitteiden monipuolisuus on johtanut siihen, että harvoja laitteita on saatavilla suoraan varastosta.

– Suosittelen kauppojen tekemistä vähintään kuukautta ennen. Silloin voidaan varmistaa myös erikoisempien laitteiden toimitus ja ajoittaa toimitusajankohta asiakkaalle sopivaksi.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.