Kultaleijona ilman sopimusta – pamahti yllättävän joukkueen harjoituksiin: "Homma pyörii hyvin"

Suomalaisvahti Frans Tuohimaa tunnustelee parhaillaan Euroopan sarjojen maalivahtitarpeita. Leijonien kaksinkertainen arvokisavoittaja on sataprosenttisessa pelikunnossa ja harjoittelee yllättävässä porukassa.

Tuohimaa, 32, päätti viime kautensa SHL-finaaleihin. Skellefteåssa loppukauden aikana tilille kertyi viisi ottelua ja sarjan hopeamitalit. 

Nyt kultaleijona on hakeutunut joukkueharjoituksiin. Tarpeisiin sopiva paikka löytyi pääkaupunkiseudulta. Tuohimaa ottaa tuntumaa Mestis-seura Kiekko-Vantaan jäätreeneissä.  

– Olin aiemmin Salmisaaressa muiden työttömien kiekkoilijoiden kanssa jäillä. Kun tuli ajankohtaiseksi tarve saada joukkuetreenejä, niin olin yhteydessä Kiekko-Vantaaseen. Heille järjestely sopi hyvin. 

– Homma pyörii hyvin siellä. Itse kun ei ole joukkueessa mukana, niin haluaa tietysti hoitaa järjestelyn niin, ettei ole pelaavan kokoonpanon tiellä. Ollaan saatu sinne toimiva systeemi. Erityiskiitos seuran maalivahtivalmentajalle Antti Leskiselle.

Viime kevään SM-liigan siirtoikkunan loppumetreillä Jukureista lähtenyt Tuohimaa kuntoutti itseään kesän ajan alaraajavamman vuoksi. Nyt kroppa on täysin kunnossa ja peli-into kova. 

– Ihan valmiina ollaan terveyden puolesta. Mitään sellaisia rajoitteita ei nyt ole. 

Tuohimaa on toistaiseksi ilman sopimusta. Hän kertoo MTV Urheilulle, että tunnustelua muutaman eurooppalaisjoukkueen kanssa on ollut, mutta konkretiaan ei vielä olla päästy. Tuohimaa pyrkii jatkamaan uraansa joka tapauksessa ulkomailla. 

Karri Kivi teki erityisen huomion SM-liigan alkukauden trendistä – "Selvästi vähemmän" 2:22
Karri Kivi teki erityisen huomion SM-liigan alkukauden trendistä – "Selvästi vähemmän"

Lue myös:

    Uusimmat