Kuhaa ja lämmintä perunasalaattia 15.5.2001

Huomenta Suomi tiistaina 15.5.2001 Toim. Kati Nappa

Kuhaa ja lämmintä perunasalaattia

(2:lle)

250-300 g nahallista kuha- tai haukifileetä
suolaa, pippuria
paistamiseen tilkka öljyä ja voita

Leikkaa filee kahteen osaan. Ja paista vasta sen jälkeen kun perunat ovat hetken aikaa kypsyneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat, paista samalla pannulla rucolaa kalan kääntämisen jälkeen. Rucola kypsyy hetkessä.

Lämmin perunasalaatti

2-4 kiinteämaltoista perunaa (pitkulaista)
vettä+ripaus suolaa
1-2 kevätsipulia
pätkä kurkkua
5-6 retiisiä

kastike:
1/2-1 rkl viinietikkaa
1/2 rkl sinappia
ripaus suolaa, mustapippuria myllystä
1 1/2-2 rkl öljyä
1-2 rkl keitinvettä

Sekoita sinappi ja mausteet viinietikan joukkoon. Lisää öljy. Ohenna keitinvedellä sen jälkeen, kun perunat ovat kypsiä. Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi. Lisää viipaleet kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä 8-12 min. Kokeile kypsyyttä välillä, etteivät viipaleet kypsy liikaa ja hajoa. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa perunaviipaleiden pinnalle kurkkuviipaleet, pestyt puolitetut retiisit ja kevätsipuli pätkinä, jotta ne lämpiävät. Kaada vesi mukiin. Höyrytä kasvikset kuiviksi. Lisää tilkka keitinvettä kastikkeen joukkoon ja kaada kastike kasvisten päälle kattilaan. Sekoita varovasti. Annostele salaatti kahdelle lautaselle ja nosta salaatin päälle tai viereen kuhapala ja rucolan lehdet. Halutessasi voit pirskotella pinnalle vähän balsamietikkaa. Jos sinulla on valmiiksi keitettyjä perunoita, kuori ne ja kuumenna mikrossa yhdessä kurkun, retiisin ja sipulin kanssa ja lisää kastike.

Lue myös:

    Uusimmat