Kuha-rapu taskut ja tilliperunaa sekä paistettua persikkaa ja jogurttivaahtoa

Kuharullat

Kuha-raputaskut:

  • 4 nahatonta kuhafileetä
  • 100 g katkarapuja
  • 2 porkkanaa
  • pala purjoa
  • 1 palsternakka
  • voita
  • tilkka valkoviiniä
  • 2dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria.

Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Laita lusikallinen katkarapuja fileen keskelle ja taita taskuksi. Kiinnitä cocktailtikulla. Nostele taskut voideltuun uunivuokaan. Kuori ja suikaloi kasvikset ja ripottele ne kalojen päälle. Lorauta vuoan pohjalle hieman valkoviiniä ja kaada kalojen päälle kerma. Paista 170 asteisessa uunissa noin 15minuuttia.

Tilliperuna:

  • 500g perunaa
  • 1dl maitoa
  • 1 rkl voita
  • 1 pnt tilliä
  • suolaa ja pippuria

Keitä perunat suolatussa vedessä ja valuta hyvin. Kaada lämmitetty maito ja voi perunoiden päälle. Murskaa perunat esim. puulastalla. Sekoita joukkoon hienonnettu tilli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paistettua persikkaa ja jogurttivaahtoa:

  • 4 persikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • nokare voita
  • 1 sitruunan mehu
  • 4 dl jogurttia
  • 5 dl kermaa
  • 2 rkl tomusokeria

Halkaise persikat ja poista kivet. Sulata sokeri pannulla, lisää sitruunamehu ja voi. Anna seoksen ruskistua hetki. Halkaise persikat ja paista ne sokeriseoksessa nopeasti. Valuta jogurtti esim. kahvinsuodattimessa. Sekoita tomusokeri ja valutettu jogurtti, lisää kylmä kerma ja vaahdota. Tarjoile persikoiden kera.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat