Putin omistaa rantatontin Ahvenanmaalla

Venäjän presidentinhallinto omistaa rantatontin Ahvenanmaalla. 

Maanmittauslaitoksen entinen pääjohtaja Jarmo Ratia paljasti maaomistuksen Espoon sotaveteraanien tilaisuudessa eilen. Ratia sanoo, että käytännössä tontin omistaa presidentti Vladimir Putin.

Maanmittauslaitos on vahvistanut tiedon MTV Uutisille. 

Alun perin maa-alue siirtyi Neuvostoliitolle Pariisin rauhansopimuksella vuonna 1947. Se takavarikoitiin Neuvostoliiton omistukseen suomalais-saksalaiselta pariskunnalta, joka omisti alueella kaksi kiinteistöä. Toinen kiinteistö oli täysihoitola, joka sijaitsi Saltvikin Kvarnbon keskustassa ja oli nimeltään Solkulla. Toinen oli mereen rajoittuva vajaan 10 hehtaarin suuruinen metsätila muutaman kilometrin päässä täysihoitolasta. Sen nimi oli Norrgård. 

Ratia sanoo, että 14. lokakuuta vuonna 2009 Venäjän konsuli saapui Maanmittauslaitoksen Ahvenanmaan toimipisteeseen mukanaan Kremlistä tullut kirje karttaliitteineen. Siinä määrättiin luovuttamaan osa Norrgårdin tilasta Venäjän Federaation Presidentin kanslialle. Tämä luovutettu osa on vajaan kahden hehtaarin kokoinen, ja sillä on reilut 200 metriä merenrantaa. 

Venäjän Maarianhaminassa sijaitsevan konsulaatin henkilökunta on Ratian mukaan käyttänyt Putinille irrotetun tontin ulkopuolella sijaitsevan vanhan täysihoitolan rakennusta lomailuun, vaikka rakennus on rapistumassa sijoilleen. Talvisin henkilökunta pilkkii mereen rajoittuvan tilan edustalla.

Maanmittauslaitoksen Ahvenanmaan toimipisteen insinööri Nils-Erik Bäckblom sanoo MTV Uutisille, ettei Putinin tontille ei rakennettu mitään eikä siellä ole näkynyt liikettä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja