Kruunupyyn ja Kokkolan rajalla valtatie 8:lla sattui usean auton kolari – yksi loukkaantui vakavasti, yhtä turman osapuolista epäillään rattijuopumuksesta

Keski-Pohjanmaalla Kokkolan ja Kruunupyyn rajalla tapahtui tänään iltapäivällä usean auton kolari, kertoo Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos. Yhtä onnettomuuden osapuolista epäillään rattijuopumuksesta.

Onnettomuus sattui valtatie 8:lla iltapäivällä kello kolmen aikaan.

Tie oli liikenteeltä poikki molempiin suuntiin ja liikennettä ohjattiin kiertoreitille.

– Pelastustoiminta on päättynyt ja liikenne sujuu normaalisti. Pelastuslaitokselta tehtävällä oli neljä yksikköä, kertoo pelastuslaitos tiedotteessa.

Tilannetta edelsi peräänajo

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että turmassa loukkaantui yksi henkilö vakavasti.

Tilanne lähti liikkeelle peräänajosta.

– Henkilöauto oli ajanut valtatie 8:aa pohjoisen suunnasta kohti etelää ja oli ollut kääntymässä valtatieltä vasemmalle. Perässä ajanut pakettiauto oli osunut kääntymässä olleen henkilöauton perään, kertoo poliisi tiedotteessa

Peräänajon jälkeen sekä pakettiauto että henkilöauto suistuivat vastaan tulevan liikenteen ajokaistalle ja törmäsivät etelän suunnasta ajaneisiin henkilöautoihin. Vastaan tulleista kaksi henkilöautoa suistui ojaan.

– Kaikkiaan kolarissa oli osallisina viisi ajoneuvoa. Yksi henkilö loukkantui kolarissa vakavasti. Vakavasti loukkantunut henkilö oli yhden henkilöauton matkustaja, kertoo poliisi tiedotteessa.

Pakettiauton kuljettajaa epäillään muun muassa rattijuopumuksesta.

– Keliolosuhteet onnettomuushetkellä olivat hyvät. Tapahtumapaikalla on 100 km/h nopeusrajoitusalue, kertoo poliisi tiedotteessa.

Poliisi jatkaa liikenneonnettomuuden tutkintaa.

Lue myös:

    Uusimmat