Senni Salminen nousi aivan yhtäkkiä Suomen kirkkaaksi yleisurheilutähdeksi – nyt hän lataa herkullisen väläyttelyn

Haastattelussa kolmiloikkaaja Senni Salminen 5:59
Kolmiloikkaaja Senni Salminen kertoi ajatuksiaan omasta urastaan.

Senni Salminen, 25, on ollut Suomen yleisurheilun alkukesän kirkkain tähti. Kolmiloikkaaja on parantanut jo kahteen eri otteeseen Suomen ennätystä. Eikä loppua näy.

Salminen täräytti ensimmäisen yllätystemppunsa kesäkuun alussa Turussa. Salminen loikkasi Paavo Nurmi Gamesissa uudeksi Suomen ennätykseksi 14,51. Aiempi ennätys ehti olla lähes 18 vuotta Heli Koivulan hallussa (14,39).

Eikä tässä vielä kaikki. Salminen paransi ennätyslukemiaan joukkue-EM-kisojen ykkösliigassa Romaniassa. 19. kesäkuuta syntynyt Suomen ennätys merkataan lukemiin 14,63.

– Kyllä tätä virettä osasi odottaa sen perusteella, että miten hyvin kisakauden alla tehdyt hyppytreenit kulkivat. Toki, esimerkiksi ensimmäinen kisa on aina arvoituksellinen. Nyt kausi lähti liikkeelle siitä, että tuli heti Suomen ennätys, Salminen sanoo kesän aloituksestaan MTV Urheilulle.

Salminen on pystynyt täräyttämään yli 14,5 metrin hyppyjä kisasta toiseen.

– Se enteilee aika hyvää, Salminen myöntää.

Tätä kautta Salminen lähtee herkullisten väläyttelyjen linjalle. Nyt nähty on ollut vain alkusoittoa.

– Kyllä mä niin haluaisin sanoa, Salminen nyökyttelee.

– Molemmissa ennätyshypyissä on ollut jotain hyviä juttuja. Niitä kun saisi yhdistettyä, Salminen sanoo ja vetoaa siihen, ettei hän ole saanut vielä kaikkea loksahtamaan kohdilleen.

Jutun yläreunan videolla lisää Salmisen ajatuksia muun muassa hänen ja valmentaja Matti Monosen yhteistyöstä sekä julkitulosta, mikä on tuonut Salmiselle ison henkisen helpotuksen. Alla olevalla videolla Salmisen vierailu Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Lue myös:

    Uusimmat