Kristiina Halkolan kassi:

- 12 kananmunaa - ohraryynejä - lampaan maksaa - 2 omenaa - munakoiso - nauris - lanttu - salviaa

Markus Maulavirran ja Kristiina Halkolan menu:

Ohrarisotto ja uppomuna

1 muna 1 dl liotettuja ohraryynejä 1 prk smetanaa

Hauduta ohraryynejä smetanassa.

uppomuna

kananmuna 1 l vettä 2 rkl etikkaa suolaa

Keitä vesi, lisää etikka ja hiven suolaa. Riko muna kuppiin ja humauta kupista poreilevaan veteen. Lisää muna ohraryynien päälle.

Grillattua munakoisoa, maksaa ja naurista

karitsan maksa munakoiso nauris suolaa fariinisokeria

Viipaloi nauris ja maksa, kuutioi munakoiso. Suolaa munakoisoviipaleita, grillaa raitaparilalla. Grillaa myös maksa. Keitä nauriskuutioita fariinisokerilla maustetussa vedessä kypsäksi. Asettele lautaselle maksan ja munakoison kera.

Maksapaisti

1/2 karitsan maksa salviaa rosmariinia valkosipulia

Paista maksa valkosipulin kynsien ja tuoreiden yrttien kera. 225 c:ssa 10 min.

Toscaomenat

100 g vanilliinisokeria 50 g voita 2 omenaa 2 dl kermaa 1/2 dl ohrasuurimoita

Sokeri ja voi sulatetaan pannulla. Lisää omenat ja ohrat. Liekitä Cointreau-liköörillä. Lisää kerma ja keitä n. 5 min.

Uuniomena

omena fariinisokeria voita

Kuori ja viipaloi omena. Lado limittäin pellille. Ripottele päälle fariinisokeri ja voita. Paista uunissa 225 c:ssa 5-10 min.

Lue myös:

    Uusimmat