Kremlin alaisuudessa taisteleva "kansantasavalta" julkisti karut luvut: "Tappiot vastaavat yli puolta alkuperäisestä vahvuudesta"

Venäjän hyökkäyssodan aikana sekä Ukraina että Venäjä ovat olleet varsin vaitonaisia omista tappioistaan.

Viime aikoina Ukraina tosin on ajoittain kertonut menettävänsä päivittäin vähintään toistasataa sotilasta. Kokonaistappioitaan Ukraina ei ole paljastanut.

Venäjä puolestaan on ollut Ukrainaakin hiljaisempi omista menetyksistään. Länsimaissa arvioita on esitetty, minkä lisäksi Ukraina arvioi joka päivä venäläisten menetyksiä.

Ukrainan nimeämät venäläistappiot ovat päivätasolla pyörineet 150–300 paikkeilla. Näitä lukuja ei ole vahvistettu, mutta esimerkiksi myös Pentagon uskoo Venäjän kärsineen suuria tappioita sodan aikana.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Vaikka Kreml on tappioistaan pääosin hiljaa, niin sen sijaan Venäjän alaisuudessa taisteleva niin sanottu Donetskin kansantasavalta on julkaissut tappiolukujaan.

Kesäkuun 16. päivään mennessä 2 128 Donetskin kansantasavallan sotilasta on sen oman ilmoituksen mukaan kuollut ja 8 897 haavoittunut, kertoo Iso-Britannian puolustusministeriö.

– Menetysten määrä vastaa noin 55 prosenttia Donetskin kansantasavallan alkuperäisestä taisteluvahvuudesta, mikä alleviivaa Venäjän ja sen puolella taistelevien joukkojen tavatonta kulutusta Donbassissa, Britannia kirjoittaa Twitterissä.

Brittiministeriön arvion mukaan Donetskin kansantasavallan sotilaat joutuvat taistelemaan vanhentuneella kalustolla.

Ukrainan sota on kulutussotavaiheessa, eikä nopeaa päätöstä taisteluille ole tulossa 2:45
Katso Pekka Toverin ja Antti Parosen arvio sotatilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat