Kreml: Putin pitää puheen ensi viikolla Voitonpäivänä normaalisti "murhayrityksestä" huolimatta

Tämän videon aitous epäilyttää – Putinin väitetään joutuneen murhayrityksen kohteeksi 2:02
Katso video: Näin väitetty droneisku Kremliin tapahtui – Ukrainalta väkevä vastaus Venäjän väitteisiin syyllisestä.

Turvatoimia kiristetään entisestään, mutta Vladimir Putin aikoo Kremlin mukaan pitää puheensa ensi viikon tiistaina eli Voitonpäivänä tavalliseen tapaan. Venäjän mukaan Kremliin tehtiin keskiviikkona isku, jonka tarkoituksena oli tappaa Putin.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov vahvisti tänään venäläismedialle, että presidentti Vladimir Putin aikoo pitää tavalliseen tapaan puheensa ensi viikon tiistaina järjestettävässä Voitonpäivän sotilasparaatissa.

Voitonpäivää juhlitaan Venäjällä 9. toukokuuta natsi-Saksasta toisessa maailmansodassa vuonna 1945 saadun voiton kunniaksi.

Peskovilta kysyttiin, onko paraatin ohjelmaan odotettavissa muutoksia Kremliin äskettäin tehdyn lennokki-iskun jälkeen.

– Ei, tavallista paraatia valmistellaan. Muuta en voi sanoa. Presidentti pitää puheen, kuten yleensäkin, Peskov sanoi venäläismedialle.

Valkoinen talo ja Ukraina kiistävät iskun

Turvatoimia aiotaan Peskovin mukaan vahvistaa perusteellisesti ja lisäturvatoimille on ehdottomasti tarvetta sen jälkeen, kun Kremliin tehtiin isku eilen keskiviikkona.

Venäjä syyttää Yhdysvaltojen olevan eilisen väitetyn Kremlin iskun takana. Kreml on väittänyt, että iskun tarkoituksena oli tappaa presidentti Vladimir Putin.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kiisti Ukrainan osallisuuden Venäjän väittämään Putinin salamurhayritykseen. Myös Valkoinen talo on kiistänyt osallisuutensa iskuun.

– Venäjän tiedottaja Dmitri Peskov valehtelee, sanoi Yhdysvaltain puolustusministeriön tiedottaja John Kirby Reutersin mukaan.

Peskov sanoi uutistoimisto Tassille, että Ukrainan ja Yhdysvaltojen viranomaisten väitteet siitä, etteivät ne olleet osallisina Kremliin kohdistuneessa lennokki-iskussa, ovat naurettavia.

– Moskova tietää, että Kiova valitsee iskujen keinot ja kohteet Washingtonin sanelemana. Yritykset kiistää tämä, sekä Kiovassa että Washingtonissa, ovat tietenkin täysin naurettavia, Peskov väitti.

Lue myös:

    Uusimmat