Mainos

Kreml: Primakovin hallitus tehoton

Venäjän johto on arvostellut pääministeri Jevgeni Primakovin hallitusta tehottomuudesta. Kremlin hallinnon kakkosmies Oleg Susujev vaati eilen ministereiltä lisää tekoja ja sanoi, ettei kenenkään tulisi kuvitella voivansa istua ikuisesti hallituksessa.

Susujev sanoi ORT-televisiossa, että presidentti Boris Jeltsinillä on luonnollisesti paljon kriittistä huomautettavaa hallituksesta. Presidentti on ennen kaikkea huolissaan Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa käytävistä neuvotteluista ja saattaa itse puuttua niiden kulkuun, koska hän tietää tulosten olevan tärkeitä Venäjälle, Susujev sanoi.

Venäjän ja IMF:n neuvottelut ovat olleet jäissä, koska IMF ei ole tyytyväinen hallituksen talouspolitiikkaan. Neuvotteluissa oli tarkoitus sopia lisäluotoista Venäjän talouden kohentamiseksi. Vielä viime viikolla Kreml kiisti jyrkästi tiedot tulevista hallituksen uudelleenjärjestelyistä. Maan joukkotiedotusvälineet kertoivat silloin, että Jeltsin oli antanut Primakoville kymmenen päivää aikaa erottaa kaikki kommunistit hallituksesta. Kiistellyin henkilö hallituksessa on kommunisteihin lukeutuva ensimmäinen varapääministeri Juri Masljukov, joka on johtanut neuvotteluja IMF:n kanssa.

Susujev sanoi, että Primakovin on suhtauduttava hallitukseensa kriittisemmin. Pääministeri nauttii tosin suurta luottamusta kansan keskuudessa, mutta se ei merkitse, että tämä luottamus kestäisi ikuisesti, hän sanoi.

Poliittisella tasolla presidentti Jeltsin tukee Primakovia, Susujev sanoi. Presidentin tuki ei hänen mukaansa kuitenkaan merkitse, että hän hyväksyisi ehdoitta hallituksen toiminnan.

Susujev korosti samalla, että Jeltsinin henkilöstöpolitiikkaa säilyy ennallaan. Jeltsin erotti viime torstaina Itsenäisten valtioiden yhteisön IVYn vaikutusvaltaisen johtajan Boris Berezovskin. Berezovski oli sitä ennen arvostellut kiivaasti Primakovia ja syyttänyt tätä paluusta neuvostoaikoihin.

Berezovskia pidetään Jeltsinin perheen uskottuna. Venäjän tiedotusvälineet ovat olettaneet, että Berezovskin ja Primakovin kesken olisi syntynyt valtataistelu vaikutusvallasta sairauden heikentämään presidenttiin.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.