Kreml: Emme tiedä missä Prigozhin on – Putin antaa Wagner-sotilaille kolme vaihtoehtoa

Kreml väittää, ettei sillä ole tietoa, missä viikonloppuna kapinaa johtanut Wagner-pomo Jevgeni Prigozhin on. Kreml sanoi, että Vladimir Putin pitää tiistai-iltana puheen sotilaille.

Putinin puhetta ovat Kremlin mukaan kuuntelemassa osia armeijasta, kansalliskaartista, sisäministeriön turvallisuusjoukoista ja muista tahoista, jotka ylläpitivät järjestystä Wagnerin kapinan aikana.

Kreml sanoi Putinin lisäksi pitävän henkilökohtaisia tapaamisia joidenkin armeijan upseerien kanssa. Putin aikoo Kremlin mukaan keskustella myös mediapomojen kanssa.

Venäjän ja Prigozhinin tekemää, kapinan päättänyttä sopimusta pannaan parhaillaan käytäntöön, Kreml väittää. Kremlin mukaan se toivoo, että kaikki osapuolet toimivat juuri niin kuin lupasivat.

Kremlin mukaan Putin pitää aina sanansa. Väite ei tokikaan kestä kriittistä tarkastelua.

Mitä Wagnerin sotilaille käy? – Putin antoi epämääräisessä puheessaan kolme vaihtoehtoa 1:47
Mitä Wagnerin sotilaille käy? – Putin antoi epämääräisessä puheessaan kolme vaihtoehtoa.

Sopimuksen kaikkia yksityiskohtia ei todennäköisesti ole kerrottu julkisuuteen. Venäjän mukaan osana sopimusta Prigozhin siirtyy Valko-Venäjälle. Prigozhinin maanantaisten lausuntojen ja muiden tietojen perusteella on päätelty, että Wagner-järjestö voi jossain määrin jatkaa toimintaansa Valko-Venäjältä.

Jokseenkin omituisesti Kreml väitti, ettei sillä ole tietoa Prigozhinin olinpaikasta.

Presidentti Putin väitti eilen tiedotustilaisuudessa, että kapinaan osallistuneilla Wagner-sotilailla on kolme vaihtoehtoa: Palvella Venäjän armeijassa, lähteä kotiin ja siirtyä Valko-Venäjälle.

Kreml väitti tiedotustilaisuudessa, ettei se "voi antaa enempää yksityiskohtia", kun siltä kysyttiin, osallistuvat Valko-Venäjälle mahdollisesti siirtyvät Wagner-sotilaat jatkossakin sotatoimiin.

Prigozhiniin linkitetty, Venäjälle rekisteröity Embraer Legacy 600 -suihkukone on lentänyt tiistaina Venäjältä Valko-Venäjälle, kirjoitti aiemmin tiistaina yhdysvaltalainen uutistoimisto Reuters nojaten Flightradar24-palvelun tietoihin.

Tiedossa ei ole, onko Prigozhin tai muita Wagner-johtajia Venäjältä Valko-Venäjälle lentäneen koneen kyydissä. Valko-Venäjän itsevaltainen johtaja Aljaksandr Lukashenka on määrä pitää tiedotustilaisuus tänään Suomen aikaa kello 15.

Hermostunut Putin ja jäätävä tunnelma Kremlin johdon ensimmäisessä tapaamisessa Wagner-kapinan jälkeen – avainhenkilö ei paikalla 0:56
Katso myös: Hermostunut Putin ja jäätävä tunnelma Kremlin johdon ensimmäisessä tapaamisessa Wagner-kapinan jälkeen

Lue myös:

    Uusimmat