Mainos

Kranaatinheittimen kaksoislataus aiheutti Rovajärven turman

Rovajärvellä viime perjantaina sattuneen raskaan kranaatinheittimen räjähdyksen aiheutti kaksoislataus, jossa heittimen putkeen oli ladattu kaksi kranaattia. Pääesikunnan asettaman tutkijalautakunnan puheenjohtajan majuri Jouko Hongiston mukaan tätä johtopäätöstä tukevat kenttätutkimusten aikana esille tulleet tiedot ja tutkintalautakunnan hallussa olevat tutkintanäytteet.

-Se, miten heittimen kaksoislataus tapahtumasarjana on päässyt syntymään, on edelleen tutkinnan alla, Hongisto kertoi tänään.

-Kyseessä on inhimillinen virhe. Muuta selitystä asialle ei ole tässä vaiheessa. Tutkinnan alla on, mistä syystä virhe on päässyt tapahtumaan, hän selvensi.

Rovaniemen maalaiskunnassa järjestetyllä valtakunnallisella ampumaleirillä loukkaantui neljä varusmiestä. Vakavimmin loukkaantuneella on todettu silmävamma. Hänen näkökykynsä normalisoituu tutkimusten mukaan parissa viikossa.

Tutkijalautakunta päättää kenttätutkimukset Rovajärvellä huomenna. Sen on määrä jättää väliraporttinsa 21. joulukuuta ja lopullisen raporttinsa 8. helmikuuta mennessä. Lautakunnan tehtävänä on selvittää tapahtumien kulku ja niihin johtaneet syyt sekä mahdolliset riskit, jotka liittyvät kyseisen tyyppiseen ammuntaan. Lautakunnalta odotetaan myös esityksiä onnettomuusriskien ehkäisemiseksi.
Kenttätykistö- ja kranaatinheitinjoukkojen valtakunnallinen sota- ja ampumaharjoitus päättyy koulutustarkastusammuntaan 29. marraskuuta. Joukot palaavat kotivaruskuntiin pääosin 30. marraskuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.