Mainos

Krakkeri laittoi uhriensa seksikuvat Facebookiin

23-vuotias kalifornialainen mies joutuu huomenna oikeuteen tuhansien naisten sähköpostiosoitteisiin murtautumisesta. Miehen epäillään murtautuneen 3200 naisen sähköpostitilille ja lähettäneen osalta uhreistaan löytämiään arkaluontoisia kuvia yhteisöpalvelu Facebookiin.

Teknologiasivusto PCWorldissa kerrotaan, että George Samuel Bronk pidätettiin tutkijoiden saaman vihjeen seurauksena. Connecticutista kotoisin oleva nainen kertoi poliisille, että joku oli lähettänyt hänestä otettuja seksikuvia hänen omille Facebook-sivuilleen. Kuvat oli ilmeisesti varastettu naisen murretun sähköpostitilin kautta. Tutkijat saivat tämän jälkeen jäljitettyä krakkerin käyttämän IP-osoitteen.

Asia paljastaa jälleen kerran, kuinka uhreista löytyviä tietoja voidaan käyttää väärin ja heitä itseään vastaan yhteisöpalvelusivustoilla.

Poliisi uskoo Bronkin murtautuneen sähköpostitileille yksinkertaisesti arvaamalla vastauksia salasanan uusimista koskevissa kysymyksissä. Kyseisiä kysymyksiä käyttävät mm. Gmail, Yahoo Mail ja Microsoftin Hotmail -palvelut. Mies ei ilmeisesti entuudestaan tuntenut uhrejaan. Hän vain etsi Facebookista naisia ja keräsi heistä tietoja. Hänen väitetään löytäneen arkaluontoisia seksikuvia uhreistaan heidän sähköpostipalveluihin tallennettuna. Tämän jälkeen hän käytti hyväkseen murtamiansa sähköpostitilejä päästäkseen uhriensa Facebook-tileille.

Bronk löysi ainakin 20 uhristaan arkaluontoisia kuvia. Tämän jälkeen hän lähetti niitä yli 170 Facebook-sivulle. Hän myös postitti kuvia uhrien tuttaville. Ainakin yhdessä tapauksessa Bronk oli löytänyt uhristaan arkaluontoisen videon. Hänen uhriensa kerrotaan murtuneen pahoin yksityisyytensä rajusta loukkaamisesta.

Salasanakysymykset ovat verkkoturvallisuuden heikko lenkki

Sarah Palin, Kuva: Getty Images, Darren Hauck

Tietoturva-asiantuntijat ovat jo vuosia tienneet, että salasanan muistamiseen tai vaihtamiseen liittyvät kysymykset ovat verkkoturvallisuuden heikko lenkki.

Vuonna 2008 opiskelija Dacid Kernell arvasi Alaskan kuvernöörin Sarah Palinin Yahoo-postin salasanan internetistä löytämiensä tietojen pohjalta. Hän löysi paljon Palinia koskevia tietoja verkkotietosanakirja Wikipediasta. Hänen odotetaan saavan tuomion rikoksestaan tällä viikolla.

Facebookista tietoja löytää samaan tapaan myös ei-julkisuuden henkilöistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.