Mainos

Köyhyys, Irak ja työturvallisuus vappumarssien teemoja maailmalla

Maailmalla marssittiin vapunpäivänä muun muassa köyhyyttä ja Irakin sotaa vastaan sekä paremman työturvallisuuden puolesta.

Moskovassa tuhannet punalippuja kantavat kommunistit vaativat Neuvostoliiton ja kansojen välisen ystävyyden palauttamista ja pitivät maan yksityistämistä isänmaan pettämisenä. Järjestäjät olivat odottaneet 30 000:ta osanottajaa.

Lyhyen matkan päässä tuhannet liberaalit ja ihmisoikeusaktivistit puolestaan vaativat venäläisjoukkojen vetämistä Tshetsheniasta ja kutsuivat Venäjää poliisivaltioksi.

Vladivostokissa Venäjän Kaukoidässä meno muistutti enemmän neuvostoaikoja, paitsi että 25 000 marssijan joukossa oli paljon yritysjohtajia, jotka mainostivat yhtiöitään ja niiden tuotteita.

Työturvallisuus maailmanlaajuinen teema

Työturvallisuus oli vappumarssien teemana ympäri maailmaa.

Kiinassa tunnelmaa häiritsi kaksi vakavaa kaivosturmaa. Hongkongissa ilmestyvän työelämälehden China Labor Bulletinin toimitusjohtajan Han Dongfangin mukaan tärkein asia Kiinassa onkin nykyisin raha.

- Se on tärkeämpi kuin työläisten arvokkuus, työläisten oikeudet, työläisten terveys ja työläisten turvallisuus, hän sanoi. Bangkokissa Thaimaassa noin 20 000 työläistä vaati vähimmäispalkan korottamista ja hallituksen kiistellyn yksityistämispolitiikan lopettamista.

Anarkistit riehuivat Berliinissä

Berliinissä nuoret ottivat perinteisesti yhteen turvallisuusjoukkojen kanssa.

Keskiyöllä osa Muuripuistoon keskiyöllä kokoontuneista 4 000 ihmisestä heitteli poliisia olutpulloilla ja muilla esineillä.

Päivällä uusnatsit kahakoivat vastamielenosoittajien kanssa. Väkivaltaan syyllistyneitä uhattiin 10 vuoden vankeudella.

Pariisissa kristillinen keskusammattijärjestö CFTC järjesti marsseja, joissa perättiin sosiaalisia oikeuksia uudessa, 25-jäsenisessä Euroopan unionissa.

Soulissa Etelä-Koreassa arviolta 20 000 ihmistä vaati hallitusta luopumaan suunnitelmasta 3 000 korealaisen lähettämiseksi Irakiin.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.