Kovalaiselle kehuja ilman KERSiä ajosta

McLarenin tallipäällikön Martin Whitmarshin mielestä Heikki Kovalainen ajoi hienosti ilman jarrutusenergiaa kierrättävää KERS-laitetta viikonlopun Britannian GP:ssä.

McLaren poisti KERSin Lewis Hamiltonin autosta jo viikonlopun aluksi, mutta Kovalaiselta se otettiin pois vasta lauantaiaamuna.

- Otimme KERSin pois painojakaumaongelmien takia. Se oli mielenkiintoinen kokeilu, jonka heitimme kuljettajillemme, Whitmarsh sanoi Autosport.comille.

Kovalainen päihitti Hamiltonin aika-ajoissa saavutettuaan 13. lähtöruudun.

- Heikille annettiin lauantaiaamuna hyvin erilainen auto kuin millä hän oli ajanut koko vuoden, ja hänen täytyi pystyä käsittelemään tilanne. Hän teki erinomaista työtä hyvin vähäisellä kokemuksella siitä hyvin erilaisesta konfiguraatiosta. Niissä olosuhteissa hän teki hyvää työtä aika-ajossa, Whitmarsh kehaisi.

Whitmarsh uskoo Britannian GP:n olleen tallinsa aallonpohja tämänvuotisessa MM-sarjassa. McLaren-auto toimii huonosti nopeissa mutkissa, joita Silvestonessa on runsaasti.

- Tilanne Silverstonessa on sellainen, että jos nopeissa mutkissa tulee turpiin, niin aikaa ei menetä pelkästään niissä, vaan myös seuraavalla suoralla, Whitmarsh selvitti.

Alkukauden aikana kohtaamiensa vaikeuksien jälkeen McLaren päätti keskittyä kehittämään autoaan hitaammille radoille sopivaksi.

- Keskityimme Monacoon, koska se oli erityislaatuinen rata meille. Tulevista kisoista Unkari vaikuttaa lupaavammalta kuin Silverstone tai muutamat muut radat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat