Mainos

Kova tuuli katkaisi Hailuodon lauttaliikenteen

Kova tuuli kaatoi myös puita sekä Lapissa että Pohjois-Pohjanmaalla. Isoilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Ajoittain myrskylukemissa puhaltanut tuuli katkaisi lauttaliikenteen Perämerellä Hailuodon ja Oulunsalon välillä tänään. Matkustajat joutuivat odottelemaan tuulen tyyntymistä päälautta Merisillalla tuntikausia. Lopulta lautta ajoi poikkeuksellisesti Ouluun Toppilan satamaan, jonne se saapui noin puoli kahdeksan aikaan illalla.

- Puolilta päivin lähdimme, ja silloin tuli myräkkä. Tuuli puhalsi huomattavasti yli 20 metriä sekunnissa, kun 16:ta metriä sekunnissa luvattiin. Jos olisimme tämän tienneet, olisimme tehneet erilaisia ratkaisuja, Merisillan päällikkö Juha Hietala harmitteli.

Lautta odotteli rantautumismahdollisuutta Hailuodossa kyydissään muun muassa lapsiperheitä.

- Heillä meni pipariksi koko päivä. Yleensä tällaiset puhurit eivät kestä kuin tunnin tai pari maksimissaan.

Lopulta lautta sai luvan lähteä, mutta matkustajat jouduttiin kuljettamaan Toppilan satamaan.

-Vielä silloinkin, kun lähdimme, merellä myrskysi 20-25 metriä sekunnissa. Täällä Toppilassa tukka ei heilu. Täällä ollaan metsän keskellä ja talot ovat välissä, joten täällä ei tiedä mitään tuulesta. Hailuodon päässä on yhä paha ilma, Hietala kertoi iltakahdeksan aikoihin.

Lautan oli vielä illan kuluessa määrä jatkaa matkaansa joko Oulunsaloon tai Hailuotoon.

Tuuli kaatoi puita

Kova tuuli kaatoi myös puita sekä Lapissa että Pohjois-Pohjanmaalla. Isoilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Rovaniemellä tuuli kaatoi puita sähkölinjoille. Päivystäjä Risto Lohela sähkönjakeluyhtiö Rovakairasta kertoi, että iltapäivän ja alkuillan aikana ilman sähköjä oli tovin noin 450 kotitaloutta Autissa, Pirttikoskella, Oikaraisessa ja Kaihualla.

Tuuli puhalsi voimalla myös Kemi-Tornion alueella kaataen puita teille ja rakennusten päälle. Palomestari Heikki Laitinen sanoi, että tuuli puhalsi etelän suunnasta nostattaen merivettä. Hän toivoikin, että veneiden omistajat kävisivät tarkistamassa veneidensä kiinnitykset.

Pohjois-Pohjanmaalla tuuli kaatoi puita ainakin Iin ja Raahen seuduilla. Myös näillä alueilla vältyttiin isoilta tuhoilta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.