Mainos

Kova-tuoli vuoden paras muotoilutuote

Turkulaisen Mobel Oy:n valmistama Kova-tuoli valittiin tämän vuoden parhaaksi muotoilutuotteeksi. Pro Finnish Design -palkinnon saaja julkistettiin tänään Helsingissä.

Tunnustus on 100000 markkaa ja se luovutetaan joka toinen vuosi yritykselle hyvin muotoillusta tuotteesta tai tuotesarjasta. Palkintolautakunnan mielestä Kova-tuoli edustaa selkeää muotoilua ja sisältää lupauksen tulevaisuuden klassikkotuotteesta. Tuolissa on mukava istua ja sen hintalaatusuhde on kohdallaan. Tuolin on suunnitellut sisustusarkkitehti Jouko Järvisalo.

Kova-tuoli on suunniteltu lähinnä julkisten tilojen huonekaluksi. Palkintolautakunta arvosti myös tuolin nykyaikaista tuotantotapaa, johon liittyy alihankkijoiden käyttäminen ja kokonaisuuden korkeatasoisen laadun hallinta. Tuolin valmistaminen on aloitettu vuonna 1996.

Palkintolautakunta totesi, että myös jatkossa kilpailussa kiinnitetään enemmän huomiota tuotteen laadun lisäksi yrityksen yrityskuvan korkeatasoisuuteen. Neljästäkymmenestä kilpaan ilmoittautuneesta yrityksestä seitsemän sai kunniamaininnan ja oikeuden käyttää Pro Finnish Design -tunnusta. Kunniamaininnan saivat Helsingin matalalattiaraitiovaunu, Hackman tools -keittiövälineet, ulkoilutietokone Vector, Tassu-taimisuoja, OptiConcept-paperinvalmistuslinja ja Narukantti-matto.

Tuotteet ovat parhaillaan esillä Design Forumissa Helsingissä. Kilpailun raadin puheenjohtaja oli toimitusjohtaja Kari Elo Yrittäjäin Fenniasta, joka myös rahoittaa kilpailun. Palkinto jaettiin nyt viidennen kerran. Edellisvuonna sen sai Fiskarsin puutarhasaksisarja. Kilpailun tavoitteena on tukea suomalaista yritystoimintaa, vahvistaa sen kilpailukykyä ja edistää uuden suomalaisen muotoilun tunnettuutta kotimaassa ja ulkomailla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.