Kova keihästulos! Suomalaisheittäjä paransi ennätystään metrikaupalla

Kankaanpääläinen Teemu Narvi on voittanut Ruotsin Malmössä keihäänheiton Pohjoismaiden mestaruuden komealla uudella ennätystuloksellaan 82,37.

23-vuotias Narvi paransi aiempaa ennätystään yli kahdella ja puolella metrillä. Hänen edellinen ennätyksensä oli liki kolme vuotta sitten kotikentällä heitetty 79,77. Viime kaudella pisimmäksi kaareksi jäi Mikkelissä heinäkuussa syntynyt tulos 75,77.

Narvi nousee sunnuntaina Malmössä heittämällään tuloksella kauden kotimaisessa tilastossa toiseksi. Miesten keihään kotimainen kärkitulos on Oliver Helanderin 10. toukokuuta Dohan Timanttiliigan kisassa heittämä 83,99. Kolmantena on Jami Kinnunen tuloksella 81,36.

– Reilu 60 senttiä jäätiin EM-rajasta. Se oli eka fiilis, Narvi totesi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Aikaa kesäkuun alun EM-kisojen tulosrajan tekemiseen on toukokuun 26. päivään asti. Seuraavaksi Narvi aikoo kisata kaksi päivää ennen tätä Lahden GP-kisassa.

Heitto kuitenkin miellytti Kankaanpään seudun Leiskua edustavaa Narvia.

– Se on ollut vauhtiheittämisen ongelmakohta, että vasen puoli lähtee heitossa aukeamaan aikaisin. Nyt sain sen suljettua paremmin ja se teki viisi metriä lisää siihen, mitä olen treeneissä pystynyt heittämään, Narvi sanoi.

Juttua päivitetty klo 18.31: Lisätty Narvin kommentit Urheiluliiton tiedotteesta.

Lue myös:

    Uusimmat