Kova F1-väite: George Russell ei pääse Mercedekselle Lewis Hamiltonin takia

3:55
George Russell ja Valtteri Bottas kolaroivat rajusti Imolan GP:ssä – brittikuski kävi kuumana.

Huhut ovat vieneet George Russellia niin vahvasti Mercedekselle, että moni F1-sisäpiiriläinen uskoo Valtteri Bottaksen päivien tallissa olevan tämän kauden jälkeen luetut. Entinen F1-kuljettaja Giedo van der Garde esittää kuitenkin kovan arvion.

Bottas on ajanut Mercedeksellä Lewis Hamiltonin tallikaverina vuodesta 2017 lähtien. Britti on vienyt kuljettajien maailmanmestaruudet samalla kun suomalainen on kerännyt kehuja harmonisesta tiimipelaamisestaan – myös Hamiltonilta itseltään. Venettä ei ole alettu keikuttaa, vaan Bottas on auttanut tiimiä luottohevosena valmistajien titteleihin.

Hamilton on ollut tyytyväinen ilmapiiriin Bottaksen kanssa. Russell voisi muuttaa dynamiikkaa, ja on pohdittu, ettei Hamilton haluaisi nuoren brittimaanmiehensä tulevan uhittelemaan Hamiltonin asemaa tallin ykköskuskina. 

F1-sarjassa vuonna 2013 ajanut alankomaalainen Giedo van der Garde tukeutuu arviossaan kyseiseen tematiikkaan ja Hamiltonin arvovaltaan Mercedeksellä.

– Niin kauan kuin Hamilton ajaa Mercedeksellä, hän (Russell) ei tule pääsemään sinne, van der Garde läväytti Ziggo Sportille GPBlog-sivuston mukaan.

– Hän tulee pysymään Williamsilla.

Tällöin Bottakselle olisi edelleen luvassa jatkoa Mercedeksellä. Mestaritalli on tehnyt selväksi, että se tekee päätöksensä Hamiltonin ensi kauden tallikaverista Bottaksen ja Russellin välillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja