Kouvolalainen Tuomo etsii maatilaa poikkeuksellisin keinoin, tarjoaa tonnin vihjepalkkiota: Facebookissa julkaistu ilmoitus sai paikallaan junnanneen hankkeen uusille kierroksille

Tuomo Turjansalo tarjosi Facebookissa 1 000 euron vinkkipalkkiota sopivasta maatilasta. Nyt yhteydenottoja satelee ympäri Suomen. 

Turjansalo antoi lisäksi haastattelun Kouvolan Sanomille, minkä jälkeen myös mediat ovat tarttuneet aiheeseen.

– Vielä ei ole löytynyt. Toissa päivänä kävin katsomassa kolmea kohdetta, mitkä olivat huonossa kunnossa. Nyt olisi edessä vielä kolme, jotka vaikuttavat lupaavilta, Turjansalo päivittää etsinnän tilannetta MTV Uutisille. 

– Lehtijutut ovat potkineet hyvin vauhtia, nyt on tullut hurjasti yhteydenottoja, hän toteaa. 

Kriteereiksi tilalle Turjansalo mainitsee sopivan etäisyyden Kouvolasta ja mahdollisuuden pitää eläimiä. Myös harrastusmahdollisuus painaa vaakakupissa. 

– Harrastan purjehdusta, venettä pidän Kotkassa. Lisäksi keräilen 50–60- luvun traktoreita ja autoja, raskaan kaluston rengasliikkeessä työskentelevä Turjansalo luettelee. 

Remonttitöitä Turjansalo ei pelkää, mikäli tila vaatii suhteellisen pientä laittoa.

– Toive olisi, että ei kosteusvaurioisia- tai hometaloja. Ei haittaa, jos tarvitsee tehdä kylppäri- tai keittiöremonttia, hän kertoo. 

Kaupunkilainen maatilan töissä 

Turjansalo kertoo huomanneensa mieltyneensä koko ajan enemmän vanhoihin taloihin, jotka on pidetty kunnossa. Hänelle on tärkeää päästä muuttamaan heti oikean paikan löytyessä.

Tällä hetkellä omakotitalossa asuva Turjansalo on asunut koko ikänsä kaupungissa. Kaipuu maaseudulle syntyi 10-16- vuotiaana hänen vietettyään kesiä Valkealassa maatilalla.

– Maatilan elämä tuli siellä tutuksi. Joka aamu herättiin lypsylle kello seitsemän, Turjansalo muistelee.

Aikuisiällä ajatukset maalaiselämästä jäivät, kunnes Turjansalo päätyi töiden kautta maaseudun laitamille noin viisi vuotta sitten. Siellä keskustelut viljelijöiden kanssa saivat ajatukset tilanostosta viriämään.

Ilmoitus toi uutta potkua tilan etsintään

Noin kaksi vuotta sitten alkanut projekti ei edennyt minnekään, kunnes Turjansalon palkkiotarjous lähti leviämään sosiaalisessa mediassa noin puolitoista kuukautta sitten.

– Tänä vuonna sitten lähti iso vaihde päälle tämän projektin kanssa, hän kertoo.

Tarjouksia on tullut myös Kouvolan ulkopuolelta, jotka hän on joutunut hylkäämään välimatkan vuoksi. 

– Myös naisilta on ruvennut tulemaan kaikenlaisia yhteydenottoja, Turjansalo naureskelee. 

Turjansalo kertoo edelleen pohtivansa jokaista tarjousta kriteereihin sopivaa tarjousta tosissaan. Hän on myös huomannut, miten erilaisista syistä ihmiset ovat halunneet luopua maatilastaan.

– On paljon eläkeläisiä, jotka ajattelevat, että tilan voisi pistää myyntiin, tai perikunta ei jaksa enää hoitaa. Kaikenlaisia tarinoita on tullut, hän sanoo. 

Haastattelua korjattu 2.7.2020 kello 9.33: Turjansalo asuu tällä hetkellä omakotitalossa, eikä kerrostalossa, kuten aiemmin kerrottiin. 

Hän on viettänyt kesiä Valkealassa, ei Veikkolassa. Lisäksi poistettu kohdasta  "... keskustelut pienviljelijöiden kanssa" pien-etuliite.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja