Koulussa roihahti roska-astia – Espoolaiskoulun kemian ja fysiikan luokan koko irtaimisto tuhoutui ja muovi-osat sulivat

Espoossa Karakallion koululla fysiikan ja kemian luokassa syttyi keskiviikkona roska-astia palamaan. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta viiden aikaan illalla.

Palomestari Clas Tallberg Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo, että palo tuhosi kyseisen luokan irtaimiston. Lämpö oli kova, joten esimerkiksi kaikki muovi-osat huoneessa sulivat.

Tallbergin mukaan syttymissyy selviää todennäköisesti huomenna torstaina. Hän kuitenkin sanoo, että huoneessa oli keskiviikkona opetusta, joten todennäköisesti opetustilanteessa roskakoriin on joutunut kemikaalia tai jotain muuta ainetta, mikä on myöhemmin syttynyt tuleen.

Savua levisi kouluun, mutta opetusta on huomenna normaalisti

Tallbergin mukaan palosta levisi savua noin 400 neliömetrin alueelle, mutta rakennus on saatu tuuletettua. Hänen mukaan kyseinen luokka on huomenna pois käytöstä, mutta muu koulurakennus on luultavasti normaalisti auki.

Rakennuksessa oli palon syttymishetkellä vahtimestari. Lisäksi rakennuksen liikuntasalissa oli iltakäyttäjiä. He pääsivät poistumaan rakennuksesta turvallisesti. 

Koulun rehtori tiedottaa oppilaille huomisesta koulupäivästä erikseen.

Lue myös:

    Uusimmat