Mainos

Kotkan meripäivät käynnistyivät

Kantasatama tulee olemaan Kotka meripäivien keskusnäyttämö lähitulevaisuudessa. Jo nyt meripäivätapahtumia on Kotkan Meripäivät Oy:n toimitusjohtajan Matti Erävalan mukaan sijoitettu sinne aikaisempaa enemmän ja tämä kehitys voimistuu.

-Kotkansaaren keskustaa halutaan rauhoittaa, sanoi Erävala tänään. -Samalla Kotkan meripäivät Oy:n osuus tapahtumien järjestelyissä tulee kasvamaan.

Kotkan XXXII meripäivät käynnistyivät tänään "Kotka, savolaisten Ameriikka"-seminaarin ja Merilaulu-1998-sävellyskilpailun merkeissä. Samoin pidettiin sanoittajaseminaari. Avajaisparaati ja avajaiset ovat huomenna. Kantasatamaan saapuvat avaukseen kymmenet meripäiville tulevat alukset, joiden joukossa on neljä kaljaasia ja yksi fregatti.

Kauppalaivaan pääsee tutustumaan M/V Global Mariner-aluksella, joka on 162 metriä pitkä viisiruumainen rahtialus. Se purjehtii kansainvälisen kuljetusjärjestön ITF:n lukuun. Laivalla esitellään tämän päivän merenkulkua ja kuljetuskoulutusta.

Meripäiviin sisältyvät Merimieslaulufestivaalit ja Lasten Meripäivät ovat nousseet yleisön suosioon. Molemmissa tulee esille Kotkan 120-vuotisjuhlavuosi ja merihenkisyys.

Lasten tapahtuma on lajissaan maan suurin. Se viedään läpi paperiin ja puuhun liittyvällä teemalla. Työpajoilla on puu perusraaka-aineena ja mm. tuhansien puisten leikkiautojen rakentajille on varattu työkalut ja tarpeet. Samoin lapset saavat itse valmistaa uusiopaperia. Myös pukeutumisella muistutetaan menneistä vuosista rapakon molemmilla puolilla.

Merimieslaulufestivaalit noudattavat kapellimestari Jouko Koivukosken mukaan aikaisempia linjoja. Merimiesten sarjassa on kymmenkunta kilpailijaa. Sävellysrintamalla on ollut vilkasta ja tarjolle on lähetetty 40 meriaiheista uutta sävellystä. Musiikin paremmuuksia pohtii raati säveltäjä Ilkka Kuusiston johdolla.

Avajaisparaatissa mukana 40 ryhmää

Meripäivien avajaisparaatissa torstaina on mukana kaikkiaan yli 40 eri ryhmää. Enempää ryhmiä ei paraatiin voida ottaa. Paraatia seurasi viime vuonna noin 30000 katsojaa. Poliisi muistuttaakin ajoissa lähtemisen tärkeydestä, koska Kotkassa on Meripäivien aikana uusia liikennejärjestelyjä ja omat ongelmansa myös pysäköinnissä. Meripäiville pääsee myös Kantasatamaan saakka ajavalla junalla. Meripäivien uutuutena on kansainvälinen jääveistokilpailu perjantaina Art,Ice&Fire-festivaalin yhteydessä. Samoin päivillä jaetaan Juha Vainio-rahaston ja Kotkan viihteen Harmonia-palkinnot. Päiviin liittyvät myös mm. merenkulkijoiden kulttuuritapahtuma, merikirjasto, saaristomarkkinat, kaiken kansan onkikisat, näytelmiä, tanssia ja risteilyjä.

Meripäivät on maan suurin merikarnevaali. Ne ovat koonneet Kotkaan vuosittain noin 100000 vierasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.