Mainos

Kotka-Kouvola välille nopeusvalvontakameroita

Valtatie 15:llä Kotkan ja Kouvolan välillä on aloitettu automaattinen nopeudenvalvonta.

Runsaan 40 kilometrin pituisella tieosuudella Kotkan ja Kouvolan välillä on yhteensä kymmenen valvontapistettä. Niissä kaikissa ei ole kameraa. Valvonnasta vastaavan Kouvolan kihlakunnan poliisilaitoksen käytössä on yksi siirrettävä kamera. Se sijoitetaan satunnaisesti johonkin valvontapisteistä, joten pisteistä on aina yhdeksän vailla kameraa.

Valvottava tieosuus on maamme onnettomuustilastoissa kärjessä. Tiellä kuoli vuosina 1988-1998 kaikkiaan 12 ihmistä. Lääninkomisario Markku Palsion mukaan nopeusvalvontapisteiden sijoittamisessa onkin otettu liikenteen ja maaston lisäksi huomioon tieosuudella sattuneet onnettomuudet ja tielaitoksen nopeusmittauspisteistä saadut tiedot.

-Kameravalvonnalla pyritään vaikuttamaan autoilijoiden tilannenopeuskäyttäytymiseen ja asenteisiin. Automaattivalvonnan on todettu parantavan liikenneturvallisuutta, ja keskinopeudet valvotuilla alueilla ovat laskeneet, Palsio sanoi.

Seuraavaa jo suunnitellaan

Seuraava kameravalvonnan saava tieosuus Etelä-Suomen läänissä on jo suunnitteilla. Palsio kertoi

selvittävänsä tilannetta, ja asia selvinnee tämän kevään aikana. Hänen mukaansa kamerat saattavat nousta seuraavaksi Lappeenranta-Imatra-tielle.

Rekkojen ja ulkomaalaisautoilijoiden täyttämä E18-tie tarvitsisi Palsion mukaan Loviisan seutuvilla kameravalvonnan, mutta sillä tiellä kulkee paljon ulkomaalaisia, joille seuraamuksien tiedottaminen on toistaiseksi turhan monimutkaista.

800 kilometriä valvontaan

Suomen tiestöstä on tarkoitus saattaa kameravalvonnan piiriin 800 kilometriä. Nyt kameroita on 260 kilometrillä. Edellinen kameravalvottu tieosuus otettiin käyttöön Jyväskylän seudulla.

Nykyisen valvontalaitteiston ohittaa vuodessa 850 000 autoilijaa. Heistä 2000:lle poliisi joutuu antamaan sakon tai rikesakon. Kamera kuvaa ylinopeutta ajavan kuljettajan ja hänen autonsa rekisteritunnuksen.

Noin joka viidennen kuvan poliisi joutuu hylkäämään mm. kuvan epätarkkuuden tai erilaisten heijastumien takia. Kotkan-Kouvolan tien automaattisen nopeusvalvonnan rakentaminen maksoi noin miljoona markkaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.