Mainos

Kotivakuutus ei korvaa sadevahinkoja

Vesivahingoista kärsineet saavat varautua maksamaan vahinkojen korjauksen itse. Jos tapahtuma tulkitaan poikkeukselliseksi ja ennalta-arvaamattomaksi, korvauksia voi kuitenkin saada.

Rankkasateiden myötä vesi on tänään virrannut kellareihin monella paikkakunnalla. Pelastuslaitosten lisäksi myös vakuutusyhtiöiden puhelimet ovat soineet tiuhaan tahtiin. Vakuutuskorvauksia on useimmissa tapauksissa kuitenkin turha odotella.

- Perusperiaatteessa kodin vakuutuksista ei tällaista korvata, mutta nyt täytyy miettiä alueellisesti näitä asioita. Jos rakenteellisia rikkoja on tullut, voi mahtua korvauksen piiriin, mutta aina tapauskohtainen harkinta täytyy suorittaa, Vahinko-Tapiolan korvauspäällikkö Lauri Puuronen arvioi.

Kotivakuutus korvaa vain epätavalliset ja ennalta-arvaamattomat vahingot. Esimerkiksi sateen aiheuttama joen tulviminen ei riitä korvausperusteeksi.

- Perusperiaatteessa tulviminen ei ole korvausperuste. Siinä pitää tapahtua rikkoutumista esimerkiksi kiinteistön tai talon rakenteille, Puuronen kertoo.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 29.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.