Kotivakuutus ei korvaa sadevahinkoja

Vesivahingoista kärsineet saavat varautua maksamaan vahinkojen korjauksen itse. Jos tapahtuma tulkitaan poikkeukselliseksi ja ennalta-arvaamattomaksi, korvauksia voi kuitenkin saada.

Rankkasateiden myötä vesi on tänään virrannut kellareihin monella paikkakunnalla. Pelastuslaitosten lisäksi myös vakuutusyhtiöiden puhelimet ovat soineet tiuhaan tahtiin. Vakuutuskorvauksia on useimmissa tapauksissa kuitenkin turha odotella.

- Perusperiaatteessa kodin vakuutuksista ei tällaista korvata, mutta nyt täytyy miettiä alueellisesti näitä asioita. Jos rakenteellisia rikkoja on tullut, voi mahtua korvauksen piiriin, mutta aina tapauskohtainen harkinta täytyy suorittaa, Vahinko-Tapiolan korvauspäällikkö Lauri Puuronen arvioi.

Kotivakuutus korvaa vain epätavalliset ja ennalta-arvaamattomat vahingot. Esimerkiksi sateen aiheuttama joen tulviminen ei riitä korvausperusteeksi.

- Perusperiaatteessa tulviminen ei ole korvausperuste. Siinä pitää tapahtua rikkoutumista esimerkiksi kiinteistön tai talon rakenteille, Puuronen kertoo.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 29.07.2004)

Lue myös:

    Uusimmat