Kotityöpalveluyrittäjät: Kotitalousvähennys on alamme elinehto!

Kotityöpalveluyrittäjät vetoavat kotitalouvähennyksen puolesta. Kotisiivous, vaatehuolto ja kodin ruokapalvelut helpottavat arjessa jaksamista ja ovat tärkeä asia esimerkiksi vanhemmalle väestölle. Vähennys pieneni tänä vuonna entisestä 60 prosentista 45 prosenttiin.

– Me ensimmäisille valtakunnallisille kotityöpalvelupäiville kokoontuneet kotityöpalveluyrittäjät olemme huolestuneita verotuksen kotitalousvähennyksen supistamisesta tänä vuonna 3 000 eurosta 2 000 euroon, jota laskettaessa työkustannuksista otetaan huomioon 60 prosentin sijasta nyt 45 %. Tästä hallitusohjelmassa arvioitua säästöä 150 milj. euroa ei voi pitää luotettavana, sillä vastassa on mahdollinen pimeän työn aiheuttama verotulojen supistuminen, tiedotteessa kirjoitetaan.

Kotityöpalveluyrittäjien mukaan kyse ei ole vain taloudesta, vaan myös vanhenevan väestön huolehtimisesta: kotona asumisesta ja arjesta selviytymisestä.

– Kotityöpalvelut ovat yhteiskunnan tärkeä keino vastata väestömme ikääntymisestä johtuvaan palvelutarpeen muuttumiseen. Kotityöpalvelut ovat myös tuntuva apu arjenhallinnassa lapsiperheille. Kotitalousvähennystä käytetään tänään sadoissa tuhansissa kotitalouksissa.

Kotityöpalveluyrityksiä, useimmiten pieniä naisvaltaisia yrityksiä, arvioidaan olevan 6 000 - 10 000. Kotityöpalveluryittäjät pelkäävät, että vähennyksen muuttuminen lisää pimeän työn määrää.

– Vaikka odotettavissa on tänä vuonna uusia säästötoimia, kotitalousvähennykseen ei tule uudelleen puuttua edustamiemme kotityöpalvelujen osalta kuten kotisiivous, kodin tekstiili- ja vaatehuolto, kodin ruokapalvelut, henkilökohtainen avustaminen ja asiointi, kodin kunnostus- ja huoltopalvelut. Kotitalousvähennyksen poistaminen lisäisi kuitittomana tehtävän työn määrää, laitospaikkojen tarvetta ja vähentäisi pienyritysten määrää.

– Kotityötalousvähennyksen poisto on vain kuvitteellinen säästö, reaalista säästöä siitä ei kerry. Kotitalousvähennys on alallemme elinehto.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja