Mainos

Kotimainen, pakkaamaton ja marinoimaton liha arvostetuinta

Kuluttajien mielestä kotimainen, marinoimaton ja pakkaamaton liha on parasta. He haluavat kuitenkin enemmän tietoa lihasta ja liha-alasta sekä henkilökohtaista palvelua kaupoissa.

Tiedot ilmenevät Kuluttajatutkimuskeskuksessa valmistuneesta tutkimuksesta, jossa selvitettiin kuluttajien käsityksiä lihasta. Lihan valinnassa kiinnitettiin huomiota turvallisuuteen ja eettisyyteen. Tärkeimpiä laatuominaisuuksina pidettiin puhtautta, tuoreutta, makua ja mureutta. Valintakriteereinä korostettiin erityisesti kotimaisuutta, pakkaamattomuutta ja marinoimattomuutta. Lihatiskiltä ostettava liha koetaan tuoreeksi. Pakkaamattoman lihan myötä saadaan myös henkilökohtaista palvelua. Lihan pakkaaminen ja marinointi palvelevat kuluttajien mielestä enemmänkin kaupan ja teollisuuden kuin kuluttajien etuja.

Tutkimuksessa kävi selville myös se, että eläinten kasvatuksen ja käsittelyn eettiset kysymykset askarruttavat kuluttajia. Osa heistä pyrkiikin ostamaan lihan suoraan tuottajilta. Silloin he pystyvät varmistumaan, millaisissa oloissa eläin on elänyt. Samalla he saavat mahdollisimman tuoretta lihaa. Lihaketjun toiminnasta kuluttajat kokevat saavansa liian vähän ja lisäksi ristiriitaista tietoa. Kuluttajien mielestä olisi hyvä, jos lihan alkuperää pystyisi seuraamaan kasvattajatilalle saakka. Puhtaudesta kuluttajille kertoisi erityisesti tieto, ettei lihan tuotannossa ole käytetty hormoneja eikä antibiootteja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.