Mainos

Kotimainen jännitys myy

Jännityskirjailija Ilkka Remeksen uutuusteosta Ruttokellot on myyty 17 000 kappaletta muutamassa päivässä.

Neljännen kirjansa julkaissut Remes voittaa myynnissä jo käännöskirjallisuuden kovat nimet Tom Clancyt ja John Grishamit. Kahdesta Remeksen kirjasta on tehty elokuvakäsikirjoitus ja loppurahoituksesta neuvotellaan parhaillaan.

Kun Ilkka Remes aloitteli uraansa kolme vuotta sitten luultiin, ettei suomalaisella jännityksellä ole markkinoita. Remeksen teoksia on myyty nyt satatuhatta kappaletta.

-Ehkä nyt on sitten helpompi uusien tekijöiden saada tämänkaltaisia tarinoita julki tämän esimerkin innoittamana, arvioi Remes. Remeksen löytäjä on WSOY:n nykyinen kirjallinen johtaja Touko Siltala. Hän luotti siihen, että trilleristä saa uskottavan, vaikka tapahtumat kirjoitetaan Suomeen. Ruttokelloissa bioterroristit iskevät Helsinkiin.

-FBI:n terrorismin vastaisen osaston päällikkö on moneenkin otteeseen sanonut, että kyse ei ole siitä, tapahtuuko bioterroristi-isku, vaan kysymys on puhtaasti siitä, milloin se tapahtuu, Remes kertoo.

Remeksen Suomessa on naispresidentti, jonka paikalle ulkoministeri haluaa, katsojia kalastelevat tv-uutiset ja nopea tiedonvälitys, johon venäläisterroristit ujuttavat väärän uutisen.

-Totta kai siinä varoituksen sana pitää lukijalle antaa, että ei ne monet sellaiset asiat, jotka näyttää siellä tosilta niiden aitojen faktojen seassa, niin ei ne oo mitään tosia, että kyllähän ne on ihan sepitteellisiä kirjoja ja sellaisena ne pitää lukea.

Kahdesta Remeksen teoksesta on jo tehty elokuvakäsikirjoitus, pian myös Ruttokelloista. Moni ennustaa Remeksen nousevan ensimmäiseksi kansainvälisesti menestyväksi jännityskirjailijaksemme.

-Näitä kirjoja sellaisenaan ei kannata välttämättä kääntää, mutta se, että mä tekisin kirjoja myös ulkomaisille lukijoille niin se ei ole mitenkään poissuljettu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.