Mainos

Kotien teemajuhlat päihittävät yökerhon

Kotona järjestettävät teemajuhlat ovat suosiossa. Maailmalla jo pidemmän aikaa nousevana trendinä olleet juhlat ovat viime vuosien aikana rantautuneet Suomeenkin. Ihmiset haluavat juhlilta ideaa ja kokonaisuutta, jolloin omaan kotiin rakennetaan mielellään juhlien puitteet. Myös taantuma on vaikuttanut kotijuhlien suosioon, sillä nyt halutaan satsata omaan porukkaan.

- Enää ei riitä, että otetaan viinapullo ja istutaan tuijottamassa sitä. Nyt rakennetaan kokonaisuuksia, joissa juhlan ympärille järjestetään ohjelmaa, kertoo karnevaalikauppa Punanaamion toimitusjohtaja Sari Luoma.

Seitsemäntoista vuoden ajan juhlijoita palvellut Punanaamio on päässyt näkemään muun muassa itsenäisyyspäivän juhlien valmistelua. Itsenäisyyspäivän juhlissa on Luoman mukaan usein kyse aikuisten juhlista, jolloin pukeudutaan iltapukuihin ja kimalleripsiin sekä smokkeihin.

Aikuiset pukeutuvat hienosti ja kilistävät laseja

Vihtiläinen Sirpa Järvinen on järjestänyt juhlia itsenäisyyspäivän kunniaksi jo monta kertaa. Viime vuonna laseja kilisteltiin aivan uudessa porukassa, kun yhteen kokoontuivat yhteisellä voimistelumatkalla tutustuneet naiset.

- Kyllä ihmiset aina tulevat, kun heidät kutsutaan. Tuntuu, että me sinkkunaiset järjestämme näitä juhlia aika paljon, sanoo 47-vuotias Sirpa.

Itsenäisyyspäivän juhlia varten hän loihtii suomalaista tarjottavaa: coctailtikkuja suomenlipuilla koristeltuna, karjalanpiirakoita ja salaatteja. Suomenlippu liehuu pöydällä, sinivalkoiset kynttilät palavat ja vieraat ovat pukeutuneet juhlallisesti. Viime vuonna juhlaväki seurasi yhdessä Linnan juhlia.

- Tänä vuonna juhlat järjestetään jo lauantaina, koska monella vieraalla on maanantaina työpäivä. Jos sunnuntaina juhlittaisiin, niin maanantaina voisi hieman väsyttää, hän nauraa.

Itsenäisyyspäivän jälkeen Sirpalla on tiedossa Lucian päivän juhlat - tällöin entisistä työkavereista koostuva porukka pukeutuu tähtitytöiksi ja yksi on Lucia-neito. Sirpa on itse järjestänyt juhlia lähes aina, kun joku syy on löytynyt.

- Usein on kalsaribileitä, eli alusvaatekutsuja. Sitten on ollut vessanvihkiäiset. Ja itse asiassa viime vuoden itsenäisyyspäiväjuhlat saivat alkunsa siitä, että halusin juhlistaa valmistunutta kylpyhuoneremonttiani.

Lapsiperheiden itsenäisyysjuhlissa on rento tunnelma

Lapsiperheen itsenäisyyspäiväjuhlat eivät paljoa poikkea aikuisten juhlista. Laseja kilistellään jokainen omalla juomallaan ja ruokapöytä notkuu tarjottavaa.

- Olemme järjestäneet juhlia jo yli kymmenen vuoden ajan. Ensiksi opiskelijaporukalla ja nyt lähimpien lapsiperheiden kesken, kertoo eräs juhlia järjestävä nainen.

Tämän lapsiperheen juhlissa itsenäisyyspäivän kynttilät loistavat ikkunalaudalla ja tunnelma on rento.

"Yökerhossa ei voi jutella"

Kotijuhlat päihittävät yökerhon monen mielestä. Vihtiläinen juhlanainen Sirpa on sitä mieltä, että yökerhoissa vaan istuskellaan, eikä voi edes keskustella, kun melu on niin kova.

- Toisaalta, kyllä meidänkin juhlissa melu nousee korkealle, Sirpa hymyilee.

Punanaamion toimitusjohtaja Sari Luoma uskoo, että yökerhot menettävät asiakkaitaan sen takia, että ne eivät enää tarjoa ihmisille ohjelmaa ja tapahtumia.

- Toisaalta nyt ollaan sekä että, eli ensiksi ehkä juhlitaan kotona teemajuhlissa ja sitten siirrytään myöhään illalla yökerhoon, Luoma sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.