Kosimisen kultaiset säännöt

Se voi olla hänen elämänsä romanttisin hetki: olet ostanut sormuksen, varannut teille samppanjaa ja mielessäsi pyörii täydellinen tapa kosia. Haluat, että kaikki menee taiteen sääntöjen mukaan… Mutta mitkä nuo säännöt oikeastaan ovat?

Weddings.weddingchannel.com listasi asiat, jotka kosiessa kannattaa ottaa huomioon. Tee kosinnastasi ikimuistoinen – lue alta, miten?

Tee siitä yllätys

Useimmat naiset haluavat, että kosinta on ihana, romanttinen yllätys. Termi "yllätys" ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kosaiset toisilla treffeillänne kesken elokuvan. Jos olette olleet omistautuneita toisillenne jo jonkin aikaa, julistaneet rakkauttanne ja puhuneet tulevaisuudesta yhdessä, yllätyskosinta otetaan luultavasti ilolla vastaan.

…mutta älä odottele liian kauaa

Alttarille ei saa kiirehtiä, mutta itse kosinta saa jopa rakastuneet jänistämään. Haluat, että kaikki menee täydellisesti, joten odottelet vielä hetken… Ja toisenkin… Ehkä ensi kesän lomalla...

Älä odota liian kauaa! Jos viiden vuoden seurustelun jälkeen kutsut naisesi romanttiselle kävelylle, ja aurinkolasejasi taskusta kaivaessasi hänen silmänsä syttyvät innosta, hän odottaa jo kosintaa.

(Hänen) unelmiensa kosinta

Kosinta on hetki, jona pääset todistamaan, miten paljon rakastat häntä ja miten hyvin ymmärrät ja luet häntä. Tee siis kosinnasta tapahtuma, joka saa hänen sydämensä sykkimään. Tärkeintä ei ole, että näytät coolilta kavereidesi edessä: älä siis kosi keskellä jalkapallokenttää, jos hän ei ole urheilijatyyppiä. Tunne hänet, ja tarkkaile hänen jättämiään vihjeitä: onnistut varmasti!

Sinun ei tarvitse kiivetä vuorelle tai vuokrata kokonaista hotellia. Valitse kuitenkin paikka, jolla on merkitystä kummallekin: kenties ravintola, jossa kävitte ensitreffeillänne, hänen suosikkipuistonsa tai vanhempien talo,

Katso kelloa

Ei ole väärää aikaa kosia, mutta jotkin kellonajat ovat parempia kuin toiset. Jos armaasi ei ole aamuihminen, ei kannata kosaista aamuviideltä, kun palaat virkeänä lenkiltä.

Ota myös huomioon, että hän luultavasti haluaa jakaa uutiset perheensä ja ystäviensä kanssa – mieluiten heti. Thaimaassa päiväsaikaan suoritettu kosinta saattaa johtaa puheluun, joka yllättää Suomessa asuvan isoäidin keskellä yötä.

Mitä mieltä yleisöstä?

Jos hän rakastaa huomiota, kosinta suvun keskellä tai lempielokuvanne uusintanäytöksessä tuntemattoman katsojajoukon edessä voi olla täydellinen valinta. Jos hän ei pidä huomiosta, kannattaa harkita hieman yksityisempää taktiikkaa. Suuren huomion kohteena oleminen myös vaikeuttaa kosinnasta kieltäytymistä, joten ole varma, että armaasi on naimasuunnitelmissaan samalla aaltopituudella kuin sinä.

Anna sydämen hoitaa hommat

Ole rehellinen, ole suora, ole avoin. Älä jossittele: "mitä sanoisit, jos vaikka kosisin" ei ole kunnon kosinta. Jos pelkään kieltävää vastausta tai sitä, ettet ole runoniekka, älä anna periksi. Puhu sydämestäsi, ja rakkaasi varmasti huomaa sen.

Vaikka hän olisi tiukka uranainen, joka ei puhu tai pussaa, toisen polven varaan laskeutuminen, ruusukimppu tai samppanja voivat liikuttaa hänen sydäntään vanhanaikaisella romantiikallaan. Menneen ajan ritarillisuus toimii, kunhan se tulee suoraan sydämestä.

Oho, mokasin!

Hyväksy, että jokin voi aina mennä pieleen, eikä se ole katastrofi. Mikäli olosuhteet pettävät, varaudu improvisoimaan. Kosinta sateessa voi olla ikimuistoisampi kuin kesäisessä auringonpaisteessa kysytty rakkauden kysymys, ja jos horjahdat polvistuessasi, maailma tuskin kaatuu. Eleesi on hänelle tärkeä, ei se, meneekö kaikki täydellisesti.

Älä huolehdi sormuksesta

Kosinnassa on kyse loppuelämästänne yhdessä, ja jos täydellinen tilanne ilmaantuu ennen retkeä korusepälle, anna mennä! Voitte ostaa sormuksen myöhemmin yhdessä, tai voit antaa hänelle oman sormuksesi väliaikaiseksi koruksi – miten romanttista!

Jos olet aiemminkin ostanut hänelle koruja ja ne ovat päivittäisessä käytössä, voit luultavasti ostaa kihlasormuksenkin luottavaisin mielin. Usein sormuksen voi myös vaihtaa, jos se ei olekaan hänen unelmiensa koru.

Apua, antakaa apua

Jos et millään keksi uniikkia kosintaa, tietokone on paras ystäväsi. Googlesta löydät parhaat kosintaideat, paikat ja jopa runonpätkiä, jos haluat käyttää sellaisia omien sanojesi tukena.

Älä luota ensireaktioon

Nyt kosinnan hetki on viimeinkin käsillä! Muista, että hän on luultavasti ajatellut kosintaa mielessään, ja katsellut sitä kuin romanttista elokuvaa konsanaan. Ei ole ihme, jos suunnitelmasi ei toteudu aivan tarkasti hänen mielikuviensa lailla! Aito elämä ei ole siirappinen saippuasarja, ja kaikkea voi tapahtua: hän voi yllättyä niin, etteivät liikutuksen kyynelet pääse lainkaan valumaan, tai hämmästys voi saada hänet nauramaan hysteerisenä.

Ainoa epätoivottu reaktio kosintaan on kieltäytyminen, eikä sekään ole maailmanloppu. Älä panikoi, vaan puhukaa asiasta. Miksei hän ole valmis, tuliko kosinta liian yllättäen? Joskus hän tarvitsee vähän aikaa miettiäkseen; tämä ei ole sama kuin kieltäytyminen. Jos hääkellot eivät soi, älä sure. Kihlaus ei ole parisuhteen mitta, eivätkä kaikki edes halua naimisiin.

Tee se!

Sinun ei tarvitse lavastaa suureellista kosintaspektaakkelia. Useimmat rakastuneet haluavat vain romanttisen eleen kumppaniltaan, kauniin hetken kahden kesken ja kosinnan, joka tulee suoraan sydämestä. Kysy siis "tuletko vaimokseni/miehekseni?". Se on helpompaa kuin uskotkaan.

MTV3/Helmi

Lähde: Weddings.weddingchannel.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat