Koronavirus vaikuttaa nyt adoptioihinkin – Ruby-tyttöä, 3, on odotettu jo vuosia: "Äiti ja isä ovat tulossa"

Pariskunnan adoptioaikeet keskeytyivät koronaviruksen vuoksi – uutta perheenjäsentä oli odotettu jo vuosia 2:30
Clevelandin perheen odotettu adoptio lykkääntyi odottamattomasti. Näin he kertovat siitä itse.

Koronaviruksen leviäminen Kiinassa vaikuttaa jo maan adoptioprosesseihinkin. Amerikkalaispariskunta on murheen murtama, kun kauan odotettu matka uuden perheenjäsenen noutamiseksi peruuntui toistaiseksi. 

Yhdysvalloissa Georgian osavaliossa asuvan Clevelandin pariskunnan oli määrä olla perjantaina lentokoneessa matkalla kohti Kiinaa noutamaan adoptiotytärtään. Perhe oli valmistautunut kolmevuotiaan Ruby-tytön saapumiseen kuukausien ajan, mutta nyt uuden perheenjäsenen huone on tyhjillään ja perhe kotosalla.

Adoptioprosessi kokonaisuudessaan oli kestänyt jo kahden vuoden ajan. Nyt otetun aikalisän syynä on koronavirus, johon on kuollut jo yli 800 ihmistä Kiinassa.  

– Makasin vain hänelle valmistelemamme sängyn päällä, katsoin seinällä olevia kuvia ja hänen vaatteitaan kaapissa vain ymmärtääkseni, että kaikki ei tapahdukaan nyt, äiti Ivy Cleveland sanoo CNN:n haastattelussa. 

Clevelandin perheen tuleva perheenjäsen oli hylätty sairaalan vessaan puolen vuoden ikäisenä, ja myöhemmin hänellä diagnosoitiin vesipää. 

Kuitenkaan toivo ei ole vielä mennyttä, sillä toistaiseksi adoptioprosessia ei olla vielä tyystin peruttu. 

– Äiti ja isä ovat tulossa. Odota vain, olemme siellä pian, Noah Cleveland lupaa. 

Lue myös:

    Uusimmat