Korkeasaaren flamingot löydettiin kuolleina - vanhin lähes 50-vuotias

Korkeasaaren eläintarhan kaikki 16 flamingoa on löydetty kuolleina. Kettu oli raadellut lintuja, ja niitä oli raahattu niiden aitauksen ympäristöön. Flamingot olivat juuri viime viikolla päässeet ulkoaitaukseen, jossa ei ole katosta.

Tutkimuksissa on ilmennyt, että kettu oli tullut Korkeasaareen jäätä pitkin.

- Kun ketulla on tällainen ominaisuus, että suljetussa tilassa se pystyy nopeasti tappamaan saaliinsa, niin siinä oli mennyt koko meidän flamingolauma, kertoo eläintarhan johtaja Jukka Salo.

Korkeasaaren flamingot olivat chilenflamingoja. Ne ovat suunnilleen kurjen kokoisia, metrin korkuisia lintuja, eivätkä ne ole harvinaisia. Linnut olivat peräisin muista eläintarhoista. Yksi niistä oli syntynyt Korkeasaaresta vuonna 1998 ja vanhin lintu oli 48-vuotias.

- Häkkirakennetta on muutettava. Flamingot kuuluvat Korkeasaareen, uusi parvi hankitaan ehdottomasti, Salo sanoo.

Eläintarhat tekevät yhteistyötä ja eläinvaihtoa. Seuraavaksi selvitetään mistä löytyy sopiva, lisääntymisikäinen parvi joko samanlaisia flamingoja tai kenties uhanalaisempia.

- Tietysti me pyritään siihen, että flamingoja saadaan tänne mahdollisimman nopeasti, koska meillä on onnistuttu hyvin tämän lajin kasvattamisessa ja meillä on erittäin pätevä porukka, että pyrimme myös saamaan sellaisen lisääntyvän flamingoparven tänne jatkossa, sanoo Salo.

(MTV3 - STT)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja