Mainos

Koristeelliset pääsiäismunat

Avattavat koristemunat kätkevät sisälleen makoisat pääsiäiskaramellit ja pahvimunat sopivat hyvin vaikka pääsiäisen aamiaiskattauksen koristeeksi.

Koristemunat on valmistettu paksusta pahvista ja ne on helppo maalata tai päällystää haluamansa värisiksi. Munien maalaamiseen soveltuvat parhaiten vesiliukoiset askartelumaalit ja munien päällystämiseen voi käyttää riisipaperia, lautasliinoja tai vaikka silkkipaperia.

Munien koristeluun voi käyttää esimerkiksi kartongista leikattuja perhosia, erilaisia koristenauhoja, raaputettavia siirtokuvia, paperisia tai kankaisia koristekukkia ja tuubista pursotettavia kohovärejä.

Perhoskoristeiset pahvimunat:

Tarvikkeet:

- Avattava pahvimuna

- Vaaleankeltaista mattapintaista askartelumaalia

- Fiskars Pop Up Kuviolävistäjä, perhoskuvio 2471

- Pastellisävyisiä helmiäiskartonkeja

- Kapeaa kaksipuolista teippiä

- Helmiäisvalkoista Liquid Pearls –kohoväriä

- Sivellin

- Sakset

Maalaa pahvimunan kansi ja pohjaosa tarvittaessa kahteen kertaan askartelumaalilla ja anna maalin kuivua hyvin. Muista maalata myös munan pohjaosan yläreunassa oleva munanpuoliskot toisiinsa kiinnittävä pahvinen rengas.

Leikkaa perhoskuviot pastellisävyisistä helmiäiskartongeista Fiskarsin perhoskuvioisella Pop Up Kuviolävistäjällä (2471). Taivuta perhosten siipiä hieman ylöspäin ja kiinnitä perhoset pahvimunan kansiosaan kapeasta kaksipuolisesta teipistä leikatuilla pienillä paloilla. Tee perhosten lomaan pieniä pilkkuja helmiäisvalkoisella Liquid Pearls -kohovärillä ja anna värin kuivua hyvin.

Koristemunan päällystäminen

Lautasliinalla tai riisipaperilla päällystettäessä paperin kiinnittämiseen kannattaa käyttää servettilakkaa. Irrota lautasliinasta päällimmäinen painettu kerros ja aseta se pahvimunan päälle. Sivele servettilakkaa pehmeällä siveltimellä lautasliinan pintaan aloittaen munan keskikohdasta ja jatkaen kohti pahvimunan reunoja. Tarkista että lautasliina on liimautunut joka kohdasta kiinni pahvimunan pintaan. Lautasliina repeytyy märkänä helposti, joten vältä sivelemästä sen pintaa tarpeettoman montaa kertaa.

Anna lakan kuivua hyvin. Kiinnitä lautasliina samoin myös pahvimunan toiseen puoliskoon.

Kiinnitä riisipaperi edellisen ohjeen mukaisesti. Tarvittaessa voit kostuttaa paperia hieman ennen sen kiinnittämistä, jolloin paperi muotoutuu paremmin munan kaarevaan pintaan.

Silkkipaperia käytettäessä kiinnittämiseen kannattaa käyttää puikkoliimaa. Leikkaa silkkipaperista hieman munanpuolikasta isompi kappale ja rypistä se palloksi. Suorista silkkipaperi taas sileäksi. Levitä puikkoliimaa kauttaaltaan pahvimunan pintaan ja asettele rypistetty silkkipaperi munan päälle.

Mallien suunnittelu ja toteutus: Viivi Vatanen /Taika-lehti ja Hanna Sumari

Kaikki askartelumateriaalit Sinelli Oy, p. 020 778 0620, www.sinelli.fi

Ranskalaiset tulppaanit, Mimosat, muratit, myrtit, kodinonnet, korallimättäät, helmihyasintit ja muurikellot: Huiskula Oy, p. 020 790 7000. Lisää tietoa kukista ja mm. hoito-ohjeita löydät www.huiskula.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.