Kookos-currybroileria 26.11.2001

Toim. Kati Nappa

Kookos-currybroileria

noin 300 g broilerisuikaleita (maustamattomia)
1 rkl öljyä
2 sipulia
1 porkkanapala
tuoretta inkivääriä
2-3 valkosipulinkynttä
4-6 kypsää perunaa
2-4 rkl mietoa tai tulista currytahnaa
1 tlk kookosmaitoa
1-2 dl pakasteherneitä
tilkka sitruunamehua
suolaa
tuoretta korianteria tai persiljaa

1. Hienonna sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Viipaloi porkkana ohueksi. (voit käyttää myös pakastetettua porkkana-hernesekoitusta).
2. Lohko perunat. Jos käytät raakaa perunaa, esikypsennä niitä muutama minuutti mikrossa.
3. Lorauta paistokasariin tai vokkiin vähän öljyä ja lisää hienonnettu valkosipuli, inkivääri ja currytahna. Paista hetki sekoitellen niin aromit irtoavat.
4. Lisää broilerisuikaleet ja paista muutama minuutti samalla sekoitellen.
5. Lisää sipulisilppu ja porkkanaviipaleet ja jatka paistamista.
6. Kaada kookosmaito pannuun ja hauduta 5-10 minuuttia.
7. Lisää perunalohkot ja herneet ja kuumenna hyvin.
8. Lirauta sekaan vähän sitruunamehua ja tarkista maku. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa tai korianteria. Tarjoa leivän ja/tai riisin kera.

Itämaisen ruoan innostuksessa maustetahnoja kertyy jääkaappiin helposti monta purkillista. Ne säilyvät avattuina jääkaapissa useita kuukausia, mutta paras tapa on käyttää niitä ennen kuin ne vanhenevat.

UUDENLAISEN PERUNASALAATIN saat näin: kuutioi 8-10 keitettyä perunaa, hienonna 1 puna- tai keltasipuli ja kuutioi 1-2 hapahkoa omenaa.

TULINEN MAJONEESIKASTIKE: 1-2 dl majoneesia, 1 dl maustamatonta jogurttia, 1-2 rkl punaista tai vihreää Thai currytahnaa. Sekoita kastikkeen aineet, kaada salaatille ja sekoita hyvin ja anna maustua jonkin aikaa ennen tarjoilua kylmässä.

CURRYKASTIKE: 1 dl öljyä, 1-3 rkl vihreää Thai currytahnaa tai mietoa tai tulista currytahnaa (intialaista), sitruunamehua, ripaus suolaa. Kuumenna öljy ja paista currytahnaa hetken aikaa. Ota pois levyltä, lisää sitruunamehu ja kaada perunoiden ym päälle. Sekoita ja anna maustua hetken aikaa. Tarjoa haaleana.

Lue myös:

    Uusimmat