KooKoon NHL-apu kuin täi tervassa, Ilves-kapteenilta jykevä alivoimaratkaisu – tamperelaiset tarrasivat tiukasti jatkopaikkaan

Ilves tekee 1-4 maalin alivoimalla 1:03
"Tulee kylmää vettä hanasta" - Eemeli Suomi vie Ilveksen 4-1-johtoon alivoimalla.

Ilves ei antanut armoa ensimmäistä kertaa seuran historiassa pudotuspeleissä pelaavalle KooKoolle. Tamperelaiset takoivat tulostaululle lukemat 1–4 SM-liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa Kouvolassa. Jatkopaikan kohtalo ratkeaa perjantaina.

Ilves näytti KooKoolle kaapin paikan heti avauserässä. Joona Ikonen iski pudotuspelikevään avausmaalin, kun ottelua oli pelattu vajaat 12 minuuttia. Ikosen ranne lauloi ja Matias Myttynen ja Eemeli Suomi saivat syöttöpisteet.

Ottelun upeinta antia nähtiin erän viimeisellä minuutilla Ilveksen pelatessa ylivoimalla. Oman maalinsa takaa liikkeelle lähtenyt puolustaja Kalle Maalahti narutti koko KooKoo-nelikon ja lopulta myös maalivahti Victor Brättsrömin ja löi kiekon sisään. Syöttöpiste merkittiin maalivahti Eetu Mäkiniemelle, joka pysäytti kiekon Maalahdelle maalin takana.

Ilves näytti jo menevän menojaan, kun Eetu Päkkilä laukoi tamperelaiset 3–0-johtoon toisen erän alkajaisiksi. KooKoo pääsi kuitenkin vielä peliin mukaan ylivoimalla. Vilmos Gallo suti maalin kulmalta KooKoon seurahistorian ensimmäisen pudotuspeliosuman ajassa 28.28.

Kolmannen erän alussa kouvolalaiset saivat kylmää vettä niskaansa. Eemeli Suomi karkasi alivoimalla Pittsburgh Penguinsista lainalla olevalta Kasper Björqvistiltä, pääsi läpiajoon ja laukoi Ilveksen 4–1-loppulukemat.

Ottelun suurimmat tehot keräsivät Ilveksen Maalahti, Suomi ja Päkkilä, joille merkittiin pisteet 1+1. Brattströmille kirjattiin KooKoo-maalilla 15 torjuntaa, Mäkiniemelle Ilves-maalilla 36 torjuntaa.

Ilves otti voitollaan vahvan otteen puolivälieräpaikasta. Jatkopaikan kohtalo ratkeaa perjantaina toisessa osaottelussa Tampereella. Jatkaja ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.