KooKoon kapteeni kritisoi SM-liigan uutta kokovisiirikypärää – "Se on hölmö"

Jääkiekon SM-liiga jatkuu 16. joulukuuta – loppukuun aikana 15 ottelua ilman yleisöä 3:08
Jääkiekon SM-liiga jatkuu 16. joulukuuta. Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen avasi sarjan suunnitelmia.

KooKoon norjalaiskapteeni Alexander Bonsaksen ei ole SM-liigan uuden kokovisiirikypärän suurin fani. Bonsaksen kritisoi uudistusta norjalaiselle VG-lehdelle.

SM-liiga ilmoitti viime viikolla ottavansa käyttöön kokovisiirikypärät, joiden tarkoituksena on estää koronaviruksen leviämistä joukkueesta toiseen. Uudistus on herättänyt paljon keskustelua kiekkopiireissä, eikä keskustelu ota vieläkään laantuakseen.

Uudet visiirit herättävät kiinnostusta myös muissa pohjoismaissa. KooKoon norjalaiskapteeni Bonsaksen antoi uusista kypäristä suoran mielipiteen.

– En usko, että tämä estää viruksen leviämistä. Minusta se on hölmö, Bonsaksen sanoo VG:n haastattelussa.

Bonsaksenin mukaan uudistettu visiiri vaikuttaa pelaajien näkyvyyteen.

– Tuo ”kupla” huonontaa näkyvyyttä. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on liikutettava päätäsi eri tavalla, jotta saisit saman näkyvyyden kuin ilman sitä. Kyse on kuitenkin vain tavasta, Bonsaksen jatkaa.

Vaikka Bonsaksen ei itse osoittaudu SM-liigan uudistuksen suurimmaksi faniksi, on norjalaispuolustaja iloinen, että kausi pääsee jatkumaan.

– Jos uudessa säännössä olisi järkeä, se olisi kuin pelaisi kasvomaskien kanssa. Jos tuo kuitenkin tarkoittaa sitä, että voimme jälleen pelata ja viedä kauden loppuun, sitten käytämme sitä, Bonsaksen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat