Konkarivahti nollasi HIFK:n täysin – TPS ja Lukko ottivat askeleen lähemmäksi finaalipaikkaa

TPS tekee 1-0 maalin 1:26
Lauri Pajuniemi tälläsi komean maalin HIFK:n verkkoon.

TPS ja Lukko nousivat voiton päähän SM-liigan finaalipaikasta. TPS nollasi HIFK:n lukemin 3-0 ja Lukko kaatoi Tapparan 4-1.

Turussa avausmaali nähtiin toisessa erässä, kun TPS otti ohjat käsiinsä. Lauri Pajuniemi tälläsi tarkalla kudilla kiekon verkkoon siirtäen isännät ensimmäisen kerran johtoon.

TPS:n nuoret tähdet jatkoivat vahvoja esityksiään saman erän aikana, kun 20-vuotias Juuso Pärssinen latoi uran ensimmäisen pudotuspelimaalinsa.

Päätöserässä kultaista kypärää kantava Josh Kestner naulasi viimeisen naulan HIFK:n arkkuun ujuttamalla loppulukemiksi 3-0.

TPS:n suuri sankari oli 34-vuotias konkarivahti Karri Rämö, joka nollasi HIFK:n 27 torjuntansa myötä.

TPS johtaa ottelusarjaa nyt otteluvoitoin 2-1 ja on voiton päässä finaalipaikasta. Seuraava ottelu pelataan maanantaina.

Lukko voiton päähän finaaleista

Myös Lukko nousi voiton päähän finaalipaikasta, kun se kukisti Tapparan 4-1.

Lukko oli vahva heti ensimmäisistä luistimenpiirroista lähtien. Anrei Hakulinen iski ottelun avausmaalin, kun peli oli vanhentunut hieman alle kuusi minuuttia.

Toinen erä oli täysin Lukon näytöstä. Vahvasti Tapparan päädyssä mellastanut Lukko karkasi kolmen maalin johtoon Aleksi Saarelan ja Thomas Gregoiren osumilla.

Tappara onnistui vielä kaventamaan päätöserän alkuhetkillä, mutta ei onnistunut saamaan tarvittavaa kirivaihdetta päälle. Eetu Koivistoinen naulasi Lukon neljännen osuman vielä tyhjään maaliin.

Lukko johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2-1. Se voi varmistaa finaalipaikan maanantaina pelattavassa neljännessä kohtaamisessa.