Konginkankaan mäkeen Nelostielle on tulossa jo vuoden 2004 turmasta asti odotettu keskikaide – mutta ei vielä tänä vuonna: "Eduskunta myönsi meille valtuuden"

0:43
MTV Uutiset Live kertoi asiasta sunnuntaina.

Nelostiellä Konginkankaan taajaman kohdalla olevaan tieosuuteen aiotaan tehdä parannuksia. Tiellä kuoli eilen kaksi ihmistä, kun rekkaa ohittanut henkilöauto ajautui vastaantulevien puolelle.

Eduskunta myönsi rahaa Nelostien Äänekoski-Viitasaari-tieosuuden kehittämiseen jo viime vuonna.

Yli 20 miljoonan euron määräraha käytetään muun muassa ohituskaistajärjestelyjen, eritasoliittymien, riista-aitojen ja valaistuksen parantamiseen.

Sillä aiotaan rakentaa myös muun muassa kaistat erottava keskikaide tieosuudelle, jossa rekkaa ohittamassa ollut henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle eilen. Auto joutui nokkakolariin vastaantulevan kanssa. Kaksi kyydissä ollutta ihmistä menehtyi.

– Eduskunta myönsi meille valtuuden vuoden 2021 talousarviossaan ja lähdimme sitä silloin tekemään. Taustalla ovat olleet vanhat tiesuunnitelmat vuodelta 2010 ja niitä on päivitetty nykynormien mukaiseksi, Väyläviraston hankeosaston toimialajohtaja Esa Sirkiä taustoittaa tien parannusprojektia.

Sirkiä kertoo, että uudet tiesuunnitelmat ovat jo hyvällä mallilla ja ne on määrä laittaa nähtäville vielä tämän kuun aikana. Konkretiaan on vielä kuitenkin vielä matkaa.

– Menee reilut puoli vuotta, ensi syksyyn, että suunnitelmat saavat lainvoiman, ellei niistä valiteta.

Urakoitsija on Sirkiän mukaan tiedossa toivon mukaan kuluvan vuoden lopussa tai heti vuodenvaihteen jälkeen. Varsinaisia töitä päästäneen tekemään ensi vuoden aikana.

Eilisen onnettomuuden tapahtumapaikan liepeillä tapahtui vakava turma myös vuonna 2004, kun paperirullalastissa olleen rekan perävaunu törmäsi linja-autoon, joka oli täynnä Rukalle hiihtämään matkalla olleita nuoria. Onnettomuudessa kuoli kaikkiaan 23 ihmistä. Onnettomuustutkintakeskuksen arvion mukaan tielle asennettu keskikaide olisi estänyt kyseisen onnettomuuden. Otkes suositti tuolloin, että liikenne- ja viestintäministeriö nopeuttaisi keskikaiteilla varustettujen tieosuuksien rakentamista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja