Kommentti: Hattu nouskoon päästä! JVG:n suosio on ansaittu

Tunnustan. JVG:n suosio on ollut minulle suuri mysteeri.

Jos Hartwall Arena täyttyy yli 10 000 ihmisestä, jotka hytkyvät musiikin tahtiin, Jare ja VilleGalle ovat tehneet paljon asioita oikein. JVG on noussut areenaluokkaan Antti Tuiskun, Cheekin, Elastisen ja Haloo Helsinki -yhtyeen seuraksi.

Kaksikon paikoin monotoninen ja yksioikoinen musiikki sekä monesti esineellistäviltä tuntuvat tekstit sporttigloorioineen ja biletyksineen ovat tuntuneet etäisiltä ihmiselle, jolle melodisuus, pieni haastavuus ja suuri tunne ovat aina olleet tärkeimpiä asioita musiikissa.

JVG:n jättikeikalla mysteeri kuitenkin ratkesi ainakin osittain. Musiikki on nimittäin myös hauskanpitoa, ja mikä kaikista olennaisinta, se on eri asioita eri ihmisille.

Kun Anssi Kela asteli akustinen kitara kaulassaan lavalle esittämään Puistossa-hitin Jaren ja VilleGallen kanssa, katselin hämmentyneenä ympärilläni. Tuhannet ihmiset lauloivat kappaleen kertosäettä mukana ja sillä hetkellä JVG:n musiikissa oli läsnä myös tunne.

Yleisöä tarkkailemalla JVG:n suosion syyt valkenivat lisää. Näin kävi muun muassa sillä hetkellä, kun Anna Abreu lauloi lavalla Huominen on huomenna -hitin sangriaa ja karnevaalitunnelmaa ylistävää kertosäettä pienissä shortseissaan. Vaikka en kappaletta täysin ole ymmärtänytkään, tuolla hetkellä kappaleen aurinkoinen sanoma tuntui täysin vilpittömältä – vaikka oltiinkin jäähallissa.

Areenan katsomossa valkeni se ehkä kaikista perimmäisin syy JVG:n suosioon: ei kaikki ole niin vakavaa.

Siispä koska oikeaa hattua ei päässä tällä hetkellä ole, kuvitteellinen hattu nouskoon päästä.

JVG:n suosio on täysin ansaittu.

Lue myös:

    Uusimmat