Kolumbian ulosajetulle pelaajalle hetkessä satoja tappouhkauksia – kylmääviä viestejä Andrés Escobarin kohtalosta

Kolumbian jalkapallomaajoukkue kärsi tiistaina 1–2-tappion Japania vastaan Venäjän MM-kisojen avausottelussaan. Kolumbian Carlos Sánchez ajettiin ulos jo pelin kolmannella minuutilla, ja suuri joukko maan faneja on ottanut hänet syntipukiksi. Sánchez on saanut sosiaalisessa mediassa nopeasti satoja tappouhkauksia.

Pääkuvan videolla juttua Kolumbian avauspelistä ja Sanchezin ulosajosta.

Sánchez torjui Japanin Shinji Kagawan maalia kohti suunnanneen laukauksen kädellään, kun Kolumbian maalivahti David Ospina oli tilanteesta ulkona. Sánchez ajettiin käsivirheestään ulos, ja Kagawa pyssytti seuranneesta rangaistuspotkusta Japanin 1–0-johtoon.

Japani voitti ottelun lopulta 2–1, ja yhden miehen vajaalla pelanneiden Kolumbian pelaajien bensiini alkoi olla toisella jaksolla vähissä.

Syntipukiksi leimattu Sánchez on saanut sosiaalisessa mediassa tappouhkauksia. Esiin on noussut tapaus vuoden 1994 MM-kisoista, kun Kolumbian Andrés Escobar teki oman maalin ja hänet murhattiin kotimaassaan kymmenen päivää myöhemmin.

Sosiaalisessa mediassa leviää kuva, jossa Sánchez on yhdistetty Escobarin viereen ja esitetty, että Sánchezille kuuluisi sama kohtalo.

– Jos Andrés Escobar tapettiin oman maalin tekemisestä, Carlos Sánchez pitäisi murhata ja hänen kroppansa päälle virtsata, yhdessä lukuisista viesteistä sanotaan.

Kolumbian poliisi on käynnistänyt tappouhkauksista tutkinnan, uutisoi brittilehti The Guardian.

Sánchez kärsii ulosajonsa myötä seuraavassa ottelussa pelikieltoa, kun Kolumbia kohtaa sunnuntaina Puolan.