Mainos

Kolmikko pahoinpiteli miestä törkeästi pari tuntia

Helsingin Vuosaaressa tapahtui viime vuoden lokakuussa vakava välikohtaus, jossa mieskolmikko pahoinpiteli miestä kahden tunnin ajan tämän asunnossa. Teko oli hyvin raaka ja julma.

Ennen väkivaltatilannetta kolmikko meni miehen asunnon ulkopuolelle. Päätekijä Mika Karttunen soitti asunnon ovikelloa, jonka jälkeen asunnossa ollut mies päästi Karttusen sisälle siinä luulossa, ettei hänen seurassaan ollut muita mukana.

Kun Karttunen pääsi asuntoon sisälle, hän löi oven avannutta miestä nyrkillä kasvoihin. Tämän jälkeen piilossa olleet kaksi muuta miestä tulivat myös asuntoon ja kolmikko ryhtyi lyömään ja potkimaan uhria eri puolille vartaloa. Uhri pakotettiin laittamaan muun muassa kädet kiehuvaan veteen ja häntä lyötiin veitsellä.

Teolla miehet aiheuttivat uhrille muun muassa palorakkuloita sekä useita haavoja. Pahoinpitely kesti kaikkiaan noin pari tuntia. Tapahtuma-aikaan mieskolmikko oli voimakkaasti päihtynyt. Myös uhri oli joltain osin päihteiden vaikutuksen alainen.

Mustasukkaisuutta taustalla

Päätekijän mukaan hänen motiivinaan oli mennä selvittelemään "jotain asioita" uhrin kanssa. Hän kertoi sen sijaan esitutkinnassa, että hänen tarkoituksenaan oli mennä "muiluttamaan" uhria. Pääkäsittelyssä hän kertoi puolustukseen, että esitutkinnassa kerrottu asia ei pitänyt paikkaansa, sillä hän oli sekavassa tilassa kuulusteluissa. Karttusen mukaan tilanne asunnolla oli muotoutunut yllättäen väkivaltaiseksi.

Toinen miehistä, Jani Mononen, kertoi kuitenkin oikeudessa, että päätekijällä oli jokin mustasukkaisuuteen liittyvä asia, jonka takia uhria oli tarkoitus mennä "opettamaan". Monosen mukaan "opetuksen" ei kuitenkaan pitänyt edetä näin pitkälle.

Kolmikko tuomittiin vankeusrangaistuksiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä pahoinpitelystä. Päätekijä Karttunen sai 3,5 vuotta vankeutta, Mononen 2 vuotta ja 1 kuukauden sekä Kimmo Kulonen 2 vuoden ja 3 kuukauden vankeusrangaistuksen.

Kolmikko tuomittiin Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä maksamaan uhrille korvauksia yhteensä 10 800 euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.