Kolme kuukautta tapauksesta – Breonna Taylorin surmannut poliisi sai potkut: "Poliisit täytyy saada vastuuseen teoistaan"

2:15
Katso video: Tästä tapauksessa on kyse.

Yhdysvalloissa paljon huomiota saaneessa Breonna Taylorin kuolemantapauksessa on tapahtunut uusi käänne. 

Kolme kuukautta sitten kymmenen laukausta Breonna Taylorin oveen kohtalokkain seurauksin ampunut yhdysvaltalaispoliisi Brett Hankinson on nyt erotettu poliisiin virastaan. 

Taylorin perheen asianajajan Lonita Bakerin mukaan uutinen otettiin uhrin perheen sisällä ilolla vastaan. Bakerin mukaan asia luo myös toivoa sille, että Taylorille saataisiin vielä oikeutta. 

– Olemme yhä sitä mieltä, että poliisit täytyy saada vastuuseen teoistaan. Haluamme, että heitä vastaan nostetaan syytteet, Baker sanoo. 

Taylor sai surmansa omassa asunnossaan 13. maaliskuuta, sen jälkeen kuin Louisvillen poliisi vastasi Taylorin poikaystävän Kenneth Walkerin avaamaan tuleen varmistamatta ensin, ettei tulilinjalla ollut sivullisia ihmisiä. 

Walkerin mukaan hän ampui yhden laukauksen poliiseja kohti, luullen, että taloon oltiin murtauduttu. Poliisit, joilla oli etsintälupa Taylorin asuntoon, vastasi tuleen yli 20 laukauksen sarjalla. 

Toisessa huoneessa ollut Taylor sai poliisin luodeista ainakin kahdeksan osumaa ja kuoli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja