Kolme huippuvirkamiestä joutui urallaan vaikeuksiin 90-luvulla

Sisäministeriön kansliapäällikkö Kari Häkämies ei ole ainoa korkea virkamies, joka on joutunut jättämään virkatehtävänsä yksityiselämän ongelmien tai henkilökohtaisten ominaisuuksien vuoksi.

90-luvulla kolme muutakin huippuvirkamiestä joutui urallaan vaikeuksiin.

Kauppa-ja teollisuusministeriön kansliapäällikkö Bror Wahlroos herätti virkauransa aikana kohua - joissakin jopa pelkoa. Voimakas alkoholinkäyttö leimasi miestä vielä 1980-luvulla. Kansliapäällikkö taisteli kuitenkin eroon alkoholista, mutta joutui urallaan vaikeuksiin 90-luvun alussa. Bror Wahlroos siirrettiin ministeriön virkamiesjohdosta muihin tehtäviin vuonna 1992. Ja edelleen ennen aikaiselle eläkkeelle vuotta myöhemmin.

Entisten työtovereiden mukaan erottamisen taustalla olivat puutteelliset esimies-ja ihmissuhdetaidot. Ministeriössä Wahlroos sai lisänimen "hänen hirmuisuutensa".

Sosiaali-ja terveysministeriön kansliapäällikkö Heikki S. von Hertzen siirrettiin ministeriön virkamiesjohdosta muihin tehtäviin helmikuussa 1994. Hertzen tunnusti julkisesti alkoholiongelmansa ja kirjoitti jopa kirjan raitistumisyrityksistään.

Nyt jo edesmennyt valtakunnansovittelija Jorma Reini menetti virkansa tammikuussa 1997.

Työministeriö erotti Reinin sen jälkeen kun Helsingin käräjäoikeus oli tuominnut hänet neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja vahingonteosta.

Tapahtumat saivat alkunsa perheriidasta, jota selvittelemään hälytettiin poliisipartio.

Työministeriö sai erottamispäätökselleen tukea korkeimmasta hallinto-oikeudesta, jonka mukaan Reini menetti kyseisen illan tapahtumissa sen luottamuksen ja arvostuksen, jota valtakunnansovittelijan viran hoitaminen edellyttää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat