Kolme Hamasin johtajan poikaa kuoli Israelin iskussa – videolla väitetään näkyvän perheen räjähtänyt auto

Uutisklipit 1:28
Kolme Hamasin johtajan poikaa kuoli Israelin iskussa – Tältä näyttää tapahtumapaikalla

Israelin asevoimat vahvisti keskiviikkona, että sen joukkojen Gazassa tekemä ilmaisku oli tappanut kolme Ismail Haniyyan poikaa.

Äärijärjestö Hamasin johtaja Ismail Haniyya sanoi keskiviikkona, että hänen kolme poikaansa oli kuollut Israelin iskussa Gazassa.

Haniyya vahvisti poikiensa kuoleman qatarilaismedialle al-Jazeeralle. Haniyyan mukaan hyökkäyksessä kuoli myös useita hänen lapsenlapsiaan. Eri medioissa ja Hamasin lausunnoissa annettiin keskiviikkona vaihtelevia tietoja kuolleiden kokonaismäärästä.

Al-Jazeeran mukaan lennokki osui perheen autoon Gazan pohjoisosassa sijaitsevalla al-Shatin pakolaisleirillä.

Myös Israelin asevoimat vahvisti keskiviikkona, että sen joukkojen Gazassa tekemä ilmaisku oli tappanut kolme Haniyyan poikaa.

Israel: Pojat olivat "matkalla harjoittamaan terroritoimintaa"

Asevoimien lausunnon mukaan iskussa kuolleet Amir,Mohammed ja Hazem Haniyya olivat Hamasin sotilaallisen siiven jäseniä. Israelin asevoimat sanoi lausunnossa, että Haniyyan pojat olivat "matkalla harjoittamaan terroritoimintaa".

Hamasin johtaja sanoi al-Jazeeralle, että hänen poikansa ja lapsenlapsensa olivat matkalla tapaamaan heidän perheenjäsentään viettääkseen ramadanin päättymistä juhlistavaa id al-fitr -juhlaa.

Haniyya sanoi qatarilaismedialle, että yhteensä lähes 60 hänen perheenjäsentään on kuollut sodan alettua.

Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön mukaan Israelin sotilastoimissa on runsaan puoli vuotta kestäneen sodan aikana kuollut yli 33  400 ihmistä, pääosin naisia ja lapsia. Israel hyökkäsi Gazaan sen jälkeen, kun Hamas ja muut palestiinalaiset äärijärjestöt olivat hyökänneet Israeliin ja tappaneet 1  170 ihmistä, pääosin siviilejä.

Lue myös:

    Uusimmat