Mainos

Kokoomus parsii eniten vaalituki-ilmoituksia

Kokoomuksen kansanedustajat ovat täydentäneet eniten puutteellisia vaalituki-ilmoituksia. Keskustalaisten ja kokoomuslaisten vahvin tukija on ollut Kehittyvien Maakuntien Suomi. Rahaa on virrannut lukuisille kansanedustajille 5000-20 000 euroa.

Sen jälkeen, kun vaalirahoituksia alettiin Timo Kallin A-studiossa tekemän paljastuksen jälkeen seuloa mediassa tiukemmin, julkisiin kansanedustajien vaalirahoitusilmoituksiin on tullut runsaasti lisäyksiä ja tarkennuksia.

Omaa nahkaansa ovat ahkerimmin olleet pelastamassa kokoomuslaiset, joista tähän päivään mennessä 14 kansanedustajaa on täydentänyt vaalirahoitusilmoitustaan toukokuun 15. päivän jälkeen.

Hyvänä kakkosena tulee Keskustan eduskuntaryhmä, josta 8 edustajaa on täydentänyt ilmoitustaan. Lisäksi yksi sosialidemokraatti ja yksi vasemmistoliiton edustaja on tehnyt ilmoitukseensa lisäyksiä.

Täydennysten jälkeen on paljastunut, että mystinen vaalirahoittaja, Kehittyvien Maakuntien Suomi, on yllättävän monen kansanedustajan kampanjan rahoittaja. Kehittyvien Maakuntien Suomi on tammikuussa 2007 rekisteröity, Vaasassa kotipaikkaansa pitävä yhdistys, jonka toimintaperiaate ei välttämättä aukea kovin helpolla riviäänestäjälle.

Yhdistys on tukenut eri ehdokkaita yli puoluerajojen huomattavilla summilla. Ilmoitusta täydentäneistä muun muassa Päivi Lipponen (sd.), Seppo Kääriäinen (kesk.), Ilkka Kanerva (kok.) ja Maria Tiura (kok.) sekä ministerit Paula Lehtomäki (kesk.), Jyri Häkämies (kok.) ja Jyrki Katainen (kok.) ilmoittavat saaneensa suoraan tai välillisesti rahoitusta Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:ltä.

Ainoa kansanedustaja, jonka vaalibudjetti kasvoi täydennyksen myötä, oli Paavo Arhinmäki (vas.). Häneltä oli jäänyt viime keväänä ilmoittamatta reilu 600 euroa vaalitukia.

Katso täydellinen lista ketkä ovat täydentäneet

Lue tästä muiden

Kaikkien kansanedustajien jättämät vaalituki-ilmoitukset

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.