Kokoomuksen piirijärjestölle lähetettiin kirjeessä aseen patruunoita: Poliisi tutkii rikoksena – monelle puolueelle epäilyttäviä ja uhkaavia lähetyksiä

Jo kolmeen puoluetoimistoon lähetetty epäilyttäviä paketteja – ylikomisario kertoo, mitä nyt tiedetään 5:16
Helmikuun puolivälissä kerrottiin, että jo kolmeen puoluetoimistoon on lähetetty epäilyttäviä paketteja. Tämä tapauksista tuolloin tiedettiin.

Kokoomuksen piirijärjestön toimisto sai viime viikolla kirjeessä aseiden patruunoita. Tapausta tutkitaan rikoksena, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.

Se kertoo, että Espoossa sijaitsevaan toimistoon tuli epäilyttävältä näyttänyt teipattu kirje viime keskiviikkona.

Poliisi ohjeisti henkilöstöä poistumaan varotoimena tiloista. Poliisin tutkimuksissa selvisi, että kirjeen sisällä oli kahteen erilaiseen aseeseen kuuluvat patruunat.

Poliisin mukaan tapaus ei aiheuttanut konkreettista vaaratilannetta. Poliisi kertoo tutkivansa tapausta vaalirikoksena ja ampuma-aserikoksena.

MTV Uutiset ei tavoittanut poliisin edustajaa kertomaan tarkemmin epäiltyjen rikosten luonteesta ja tapauksen yksityiskohdista.

Vaalirikoksella tutkitaan sellaisia tilanteita, joissa epäillään, että väkivallalla tai uhkauksella on vaikutettu tai yritetty vaikuttaa toisen äänestämiseen tai ehdokkaaksi asettumiseen yleisissä vaaleissa tai yleisessä äänestyksessä. Siitä voidaan tuomita korkeintaan kahden vuoden vankeuteen.

Epäilyttäviä paketteja on tänä vuonna toimitettu ainakin SDP:n, vasemmistoliiton, kristillisdemokraattien ja kokoomuspuolueen tiloihin.

Helmikuussa ilmoitetut epäilyttävät lähetykset kokoomuksen ja kristillisdemokraattien osalta todettiin myöhemmin mainostuotteiksi.

MTV Vasemmistoliiton puoluetoimistolla: Tämä kaikki oudoista paketeista tiedetään 3:11
MTV vasemmistoliiton puoluetoimistolla: Tämä kaikki puolueita piinaavista oudoista paketeista ja lähetyksistä tiedetään.

Lue myös:

    Uusimmat