Koiranulkoiluttaja teki karmean löydön hiekkakuopalta Kotkassa – poliisilla on nyt orastava käsitys, mitä murhana tutkittavaa verityötä ennen tapahtui

25-vuotias mies löytyi surmattuna hiekkakuopasta Kotkassa – näin poliisi kommentoi murhatutkintaa 1:58
25-vuotias mies löytyi surmattuna hiekkakuopalta Kotkassa – näin poliisi kommentoi murhatutkintaa

Kotkan ja Pyhtään rajalla, Räskintien varrella olevan hiekkakuopan alueelta löytyi keskiviikkona noin 25-vuotiaan kotkalaisen miehen ruumis. 

Tutkinnanjohtaja Thomas Elfgrenin mukaan poliisi on tunnistanut uhrin, jonka löytymisestä ilmoitti sivullinen ohikulkija.

– Ruumis oli hyvin avoimella ja näkyvällä paikalla tienposkessa. Uhrin löysi koiranulkoittaja, joka teki asiasta ilmoituksen keskiviikkona illansuussa, tutkinnanjohtaja kertoo.

Tapausta tutkitaan murhana. Henkirikoksen epäillään tapahtuneen ruumiin löytöpaikalla tai aivan sen lähistöllä.

Tutkinnanjohtaja ei toistaiseksi kommentoi tekotapaa, mutta murha rikosnimikkeenä viittaa suunnitelmalliseen tekoon. 

Vihjeitä kaivataan

Tällä hetkellä poliisi selvittää, missä uhri on keskiviikon aikana liikkunut sekä hänen taustojaan. Elfgren ei keskeneräisen tutkinnan vuoksi kommentoi, onko uhrilla mahdollisesti rikostaustaa tai kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Ne selviävät hänen mukaansa esitutkinnan myöhemmässä vaiheessa.

– Toistaiseksi ketään ei ole otettu kiinni teosta epäiltynä. Kaipaamme yleisön apua tapauksen selvittämiseksi. Aamupäivän aikana ei ole vielä tullut vihjeitä, mutta toivon mukaan niitä alkaa tulemaan, tutkinnanjohtaja sanoo.

Rikos ei poliisin näkökulmasta ole kuitenkaan niin sanotusti täysin pimeä eli totaalisesti vailla johtolankoja.

– Meillä on viitteitä tekoon johtaneista tapahtumista, ja niitä yksityiskohtia nyt keräämme. Selvennämme kokonaiskuvaa. Satunnaisesti valikoituneesta uhrista ei ole kyse, joten kansalaiset voivat olla tältä osin huoletta, Elfgren kertoo.

Poliisi kaipaa edelleen havaintoja Räskintien ympäristöstä keskiviikkoillalta. Teon epäillään tapahtuneen kello 16 ja 19.30 välisenä aikana.

Esitutkinta jatkuu muun muassa teknisellä tutkinnalla. Poliisi tiedottaa asiasta lisää, kun se on tutkinnan kannalta mahdollista.

Tapausta tutkivat keskusrikospoliisi ja Kaakkois-Suomen poliisilaitos.

Lue myös:

    Uusimmat