Mainos

Koiran pahoinpitelystä lankesi avoparille sakkoja

Syyttäjä vaati eläinsuojelurikoksesta vankeustuomiota, mutta käräjäoikeus katsoi, että parinsadan sakkotuomio on riittävä rangaistus teoista.

Espoon käräjäoikeus langetti tänään sakkoja pariskunnalle koiran rajusta pahoinpitelystä. Käräjäoikeuden mukaan vantaalainen avopari kohteli heillä ollutta lemmikkiä eläinsuojelulain vastaisesti ja aiheutti tälle tarpeetonta kipua sekä kärsimystä.

Tuomiosta ilmenee, että viisikymppinen mies nosti koiraa tämän kuristuspannasta niin, että eläimen etutassut olivat ilmassa. Lisäksi hän löi koiraa kaksi kertaa pannan paksulla remmillä päähän. Nainen puolestaan potkaisi lemmikkiä oikeaan kylkeen.

Pahoinpitely tapahtui tämän vuoden tammikuussa ravintolan edustalla Espoon Tapiolassa. Pariskunta oli naukkaillut alkoholia. Välikohtauksella oli useita todistajia.

Koiran kuristamisesta, lyömisestä ja potkimisesta syytetyt mies ja nainen kiistivät oikeudessa syyllisyytensä. Heidän näkemyksensä oli, että kyse oli normaalista kurinpidosta ja kouluttamisesta.

Koira oli ollut pariskunnalla puolisen vuotta. Mies ja nainen olivat ottaneet koiran hoitoon naapureiltaan, jotka eivät kyenneet huolehtimaan kouluttamattomasta isokokoisesta lemmikistä.

Pahoinpitelyn jälkeen koira vietiin Viikin löytöeläintaloon ja sijoitettiin eteenpäin.

Kihlakunnansyyttäjä Markku Ahonen vaati pariskunnalle eläinsuojelurikoksesta ehdollista vankeutta ja oheissakkoa, minkä lisäksi hän katsoi, että kaksikko pitää määrätä viideksi vuodeksi eläintenpitokieltoon.

Käräjäoikeus katsoi, että sakkotuomio on riittävä rangaistus teosta. Miehelle ja naiselle lankesi molemmille 40 päiväsakkoa, josta tulee maksettavaa 240 euroa. Tuomitut määrättiin yleiseen eläintenpitokieltoon vuodeksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.