Mainos

Koiran lopetusyritys pahasti pieleen - järkyttynyt ampuja otti itse yhteyttä poliisiin

Lapin lounaisosassa Simossa torstaina huonossa kunnossa löytyneen koiran omistaja on tavoitettu, kertoo Lapin poliisi.

Poliisin mukaan koiran ampunut mies otti itse yhteyttä Kemin poliisiasemalle ja oli tapauksesta erittäin järkyttynyt.

Ohikulkija löysi kituvan koiran metsästä torstaina iltapäivällä. Poliisin tietojen mukaan koira yritettiin lopettaa ampumalla tiistai-iltana Simon Torviaavalla sijaitsevassa metsässä.

Poliisin mukaan lemmikki oli erittäin huonossa kunnossa ja osin halvaantunut, minkä takia partio joutui lopettamaan sen löytöpaikalla.

Poliisin mukaan Meri-Lapissa asuva koiranomistaja oli pyytänyt tuttuaan lopettamaan yli 10-vuotiaan ja huonokuntoisen koiransa.

Kemin poliisilaitokselta kerrotaan, että kyseessä on pienikokoinen seurakoira. Poliisi ei halua kertoa koiran rotua tarkemmin, koska kyseessä on harvinainen rotu, joita on seudulla vähän.

Poliisin mukaan mies oli ampumisen jälkeen pyrkinyt varmistamaan, että koira oli kuollut ennen kuin hän oli laittanut koiran monttuun ja peitellyt eläimen sammalilla. Mies oli ampunut koiraa useita kertoja haulikolla.

Poliisi suorittaa asiassa vielä osallisten kuulusteluja ja saattaa päätökseen teknisen tutkinnan, jonka jälkeen juttu siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan. Koiranomistaja ja ampuja ovat kotoisin eri puolilta Meri-Lapin seutukuntaa.

Poliisi kiittää yleisöä saamistaan vihjeistä.

Lapin poliisin mukaan kyseessä on erittäin harvinainen tapaus.

– En muista, että vuosikausiin olisi sattunut vastaavaa tapausta, kertoo rikosylikonstaapeli Jouko Sahlman Lapin poliisista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.